Liječnica umrla nakon ručka u Disney Worldu, konobarima naglasila da je alergična

Foto: Google Maps

Liječnica Kanokporn Tangsuan s jakom alergijom na mliječne proizvode i orašaste plodove umrla je od anafilaksije nakon što je jela u restoranu Disney Worlda u Orlandu, navodi se u tužbi koju je prošlog četvrtka podnio njen suprug Jeffrey J. Piccolo. 

U tužbi protiv parka Walt Disney i restorana Raglan Road stoji da je Tangsuan, liječnica opće prakse u New Yorku, umrla 5. listopada nakon što je objedovala u restoranu u Disney Springsu - kompleksu unutar Disney Worlda u kojem se nalaze ugostiteljski objekti i trgovine, piše Business Insider. 

Konobar jamčio da će hrana biti sigurna

Tangsuan, Piccolo i Piccolova majka otišli su u restoran vjerujući da će on provesti odgovarajuće zaštitne mjere kako Tangsuan ne bi dobila alergijsku reakciju. U tužbi se navodi da su Tangsuan i Piccolo u više navrata upozorili osoblje o jakoj alergiji na orašaste plodove i mliječne proizvode te pitali mogu li se određene stavke na jelovniku pripremati bez tih sastojaka. 

Konobar je jamčio Tangsuan i Piccolu da će njihov obrok biti siguran po zdravlje. Tangsuan je naručila pomfrit s povrćem, mljevene jakobove kapice, vegansku pitu i kolutove luka. Nakon obroka par je otišao u kupovinu, a Tangsuan je uskoro dobila jaku alergijsku reakciju; teško je disala i srušila se na pod. Uspjela je sama sebi ubrizgati lijek protiv alergije dok su drugi zvali hitnu. Umrla je u bolnici. 

Piccolo traži odštetu veću od 50.000 dolara, kao i odštetu za gubitak partnera, duševnu bol i patnju, gubitak prihoda te medicinske i pogrebne troškove. Prema rezultatima obdukcije, Tangsuan je umrla zbog anafilaksije, odnosno ozbiljne alergijske reakcije na povišene razine mliječnih proizvoda i orašastih plodova. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.