Milijuni se slijevaju u Ljubljanu: Mišković gradi hotel, Todorić novi pogon Mercatora, a dolazi i Ikea

Foto: Hina, Youtube

LJUBLJANSKI gradonačelnik Zoran Jankovič najavio je nekoliko velikih investicija koje stižu u, kako sam kaže, "najljepši grad u Sloveniji".

Prva među njima je ona Miroslava Miškovića i njegove Delte koji su počeli s izgradnjom hotela s pet zvjezdica. "Bit će to jedna od najvećih investicija u Ljubljani. Moj veliki prijatelj Miroslav Mišković je prvi veliki privatni investitor u Ljubljani", kazao je za B92 Jankovič.

Najavio je i dolazak Ikee koja bi s radom trebala početi iduće godine, te investiciju Agrokora koji u novi pogon Mercatora ulaže više od 100 milijuna eura.

"Ljubljana postaje privlačno mjesto za investitore, posebno privatne. No, to nije čudno, u ovoj godini imamo rast od 18 posto, milijuna i tristo tisuća noćenja", dodaje Jankovič.

Hotel Intercontinental Miroslava Miškovića, koji će bit izgrađen u centru Ljubljane do 2017. godine, bit će prvi hotel s pet zvjezdica u Ljubljani, objavila je RTV Slovenija. Na vrhu hotela, na 21. katu bit će restoran s panoramskim pogledom na grad.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.