Markićka na kongresu s četnicima i zagovornicima smrtne kazne za gejeve

Foto: Index/FaH

U VERONI se ovog vikenda održava skup u organizaciji Svjetskog kongresa obitelji (WCF), ekstremno desne klerikalne organizacije koja se zalaže za ukidanja prava žena i bori protiv prava LGBT osoba. Među najavljenim govornicima na skupu je i predsjednica udruge U ime obitelji Željka Markić, koja će se tako naći u društvu niza ekstremnih homofoba.

Uz Markić će na ovom okupljanju govoriti i parlamentarna zastupnice iz Ugande Lucy Akello, poznata po tome da je fanatično podržavala prijedlog zakona po kojem bi se homoseksualnost kažnjavala smrću ili doživotnim zatvorom, kao i nigerijska fundamentalistička aktivistica Theresa Okafor, koja je pak izjavljivala da su gej ljudi poput Boko Harama - zloglasne islamističke terorističke skupine. 

Dveri u Veroni predstavlja Radoš Pejović

Glavne teme ovog skupa su stvari poput “ljepota braka”, “zakonska obrana života i obitelji” i “integralna ljudska ekologija”. Kongres se održava pod sloganom "Vjetar promjene: Europa i globalni obiteljaški pokret", a sudeći po najavljenim govornicima, može se očekivati dosta puštanja vjetrova.

Prethodne godine se ovaj skup održao u Moldaviji, a prije dvije godine u Mađarskoj, gdje ga je podržao i tamošnji premijer Viktor Orban. Markić je bila prisutna i na tim okupljanjima antigej ekstremista, na kojima se našla i u društvu srbofašističkog pokreta Dveri, s kojima ima slične stavove kada je riječ o pravima žena i LGBT pravima. Dveri će u Veroni predstavljati Radoš Pejović, predsjednik njihovog Vijeća za obitelj i socijalnu politiku.

Dolazi i talijanski vicepremijer Matteo Salvini

U Veroni će pak nastupiti i potpredsjednik talijanske vlade Matteo Salvini, lider ekstremističke stranke Sjeverna liga, koji se u javnosti voli predstavljati kao veliki zaštitnik tzv. tradicionalne obitelji. Salvini inače ima jedno dijete s bivšom suprugom, drugo dijete s bivšom partnericom s kojom nikada nije stupio u brak, a skupu na Veroni nazočit će u društvu svoje nove djevojke, s kojom naravno nije u braku. Organizatorima iz Svjetskog kongresa obitelji ništa od toga očito ne smeta s obzirom na to da Salvini podržava njihovu ekstremističku agendu.

Od skupa se pak distancirao talijanski premijer Giuseppe Conte, čiji je Pokret pet zvijezda najavio organiziranje uličnog prosvjeda protiv Svjetskog kongresa obitelji na kojemu je glavni govornik Conteov zamjenik Salvini.

Okupljanje Svjetskog kongresa obitelji bi trebalo završiti maršem za obitelj, najavljenim za nedjelju u podne.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.