Martina Dalić ne vrijeđa samo zdrav razum, nego i sve vas: Plaćat ćete struju više, ali to nije poskupljenje

Foto: FaH/Pixsell/Borna Filića

POTPREDSJEDNICA vlade jučer je gostovala u HRT-ovu Dnevniku, gdje je govorila o poskupljenju struje.

>> VLADA DANAS PODIŽE CIJENU STRUJE Sjećate li se što je Plenković govorio o poskupljenju?

>> Martina Dalić pokušava uvjeriti da nema poskupljenja struje: Bit će skuplja nego sada, ali "jeftinija nego lani"

I ona je  pokušala uvjeriti građane kako struja zapravo - neće poskupjeti.

Naime, vladajući se pravdaju na sljedeći način: računi za struju bit će od 1. rujna viši 20-ak kuna u odnosu na račune tijekom ove godine, ali ti isti računi od 1. rujna bit će pet kuna niži od računa koje su građani dobivali prošle godine. Pa zato nema poskupljenja nego će struja zapravo pojeftiniti, objašnjavaju u vladi.

No činjenica je da riječ "poskupljenje" ima svoje jedinstveno i nedvosmisleno značenje. Kad je nešto poskupjelo, u ovom slučaju električna energija, to znači da ćemo za to plaćati više nego prije.

"Za prosječan račun za prosječnu obitelj ostat će ukupan iznos računa manji oko 5 kuna nego što im je bio lani", rekla je jučer Martina Dalić, pri čemu je zanemarila činjenicu da ćemo struju zbog odluke vlade u kojoj ona sjedi ipak plaćati više, bez obzira na to da smo je toliko plaćali i prošle godine.

Po logici koju koristi Martina Dalić i njezina vlada, nijedno poskupljenje zapravo nije poskupljenje ako smo istu stvar u nekom trenutku u povijesti plaćali onoliko koliko ćemo je plaćati i nakon poskupljenja.

No neosporna je činjenica da ćemo struju od 1. listopada plaćati više i zato je svaki drugi izraz osim poskupljenja uvreda ne samo za zdrav razum, nego i za sve one koji će plaćati više zbog vladine odluke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.