Međimurka opljačkana pet puta. Policija nađe počinitelje, ali oni ne završe u zatvoru

Screenshot: HRT/HTV

UMIROVLJENICA Emilija Pok iz međimurskog mjesta Domašinec opljačkana je već pet puta. Policija je svaki put pronašla počinitelje, ali oni nisu završili u zatvoru, nego su se redovno vraćali u dom starije žene koja živi sama, piše HRT. Do sada joj je ukupno ukradeno više od tri tisuće eura i zlatni nakit.

Najnoviji slučaj krađe dogodio se prošlog tjedna, kad su joj kasno poslijepodne u kuću upale dvije muške osobe. Iako nisu pronašli novac, ukrali su lančić koji je visio na vratu žene. Emilija je tijekom pljačke lakše ozlijeđena. "Za vrat me zgrabio i htio lančić otrgnuti s vrata. Nije otišao dok mi ga nije otrgnuo", opisala je pljačku. 

"Zbogom moja božićnica"

Krajem prošle godine je izdvojila osam tisuća kuna iz svoje ušteđevine za ugradnju videonadzora, ali to nije spriječilo pljačkaše koji su joj već u siječnju ponovno upali u kuću. "Gledam televiziju, Isuse Bože, prije dva, tri tjedna, došao je sa sjekirom i udario i otključao, a ja unutra. Skoro mi je srce stalo", kazala je Emilija. 

Jednom je otišla u banku po novac kako bi kupila perilicu za rublje i primijetila da je neka osoba prati. Kad je ušla u svoje dvorište, za njom je ušao i lopov. "I kako ja otključavam, on je samo gurnuo ruku u torbu i uzeo mi novčanik. Zbogom moja božićnica", ispričala je. 

Policija je nakon svake pljačke uhvatila počinitelje. Ukradeni novac i nakit nikada nisu pronašli, a jednom joj je vraćen novčanik s dokumentima. Jedan od pljačkaša iza sebe ima već više od 50 kaznenih djela, no nikako da završi u zatvoru, neslužbeno doznaje HRT. Iz Policijske uprave međimurske navedenu informaciju im nisu potvrdili ni demantirali. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.