"Mi smo jedini znaju rješenje za krizu": HKDU, HDS i Nacionalni demokrati skupa na izbore

Foto: FAH

HRVATSKA kršćanska demokratska unija (HKDU) potpisala je koalicijski sporazum za nadolazeće parlamentarne izbore s Hrvatskom demokratskom strankom (HDS) i Nacionalnim Demokratima (ND) te su zajedno najavili povratak demokršćanstva na političku pozornicu.  

Čelnici triju stranaka,  Dean Golubić i Marko Veselica iz HKDU-e,  Nina Martinić iz HDS-a i Tihomir Vodipija iz ND-a pozvali su na konferenciji za novinare nekadašnje članstvo HKDU-a i HDS da se ponovno aktiviraju i najavili da je demokršćanska opcija koju zastupaju jedina opcija na političkoj pozornici koja ima rješenje za izlazak zemlje iz krize, priopćeno je iz HKDU-a.

Počasni predsjednik HKDU-a i jedan od utemeljitelja moderne hrvatske države, Marko Veselica, rekao je da se unatoč golemom i svestranom naporu koji je uložen u ostvarivanju neovisnosti RH, nakon dvadeset pet godina postojanja naša domovina opet nalazi u socijalnim, gospodarskim i političkim problemima koje najviše osjeća hrvatski narod.

"Hrvatska je danas opet u svestranoj krizi i to bez kadrovskih kapaciteta koji bi stvorili stabilnu, kulturnu, međunarodnu politiku, te duhovni prosperitet", rekao je. Naveo  je da je zato važan povratak demokršćanstva na političku pozornicu u Hrvatskoj te da HKDU ima skupinu mladih, moralno i duhovno nepotkupljivih,  te stvaralački sposobnih ljudi koji su se uz potporu drugih dokazali svojim radom i rezultatima i jedini mogu izvesti državu iz krize.

Potporu toj inicijativi dao je i nazočni Đuro Perica, jedan od osnivača HDZ-a i dugogodišnji  saborski zastupnik.

Predsjednik HKDU-a  Dean Golubić istaknuo je da je Hrvatskoj dosta političkog hedonizma i stranaka koje su dosad obnašale vlast u našoj domovini. "One su pokazale da su istrošene i da nemaju političke vizije te da je bez njihove smjene nemoguće očekivati napredak u Hrvatskoj", istaknuo je.

Naveo je da koalicija HKDU, HDS i ND u nedjelju potpisuje koalicijski sporazum sa strankama NL Stipe  Petrina,  Braniteljsko Domoljubnom strankom Hrvatske i Strankom Nezaposlenih, da izlaze na izbore u svim izbornim jediniciama i da očekuju odličan rezultat kojim će biti važan čimbenik na hrvatskoj političkoj pozornici.

Među glavnim točkama programa istaknuli su obnovu i poštivanje tradicionalnih vrijednosti, skrb za obitelji i djecu, stavljanje u prvi plan kršćanskog morala i etike te borbu protiv svakog političkog hedonizma.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.