Migranti u Slavonskom Brodu tražili prijevoz od taksista, on ih odvezao na policiju

Ova fotografija nema veze s događajima opisanim u tekstu. Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL

BRODSKO-POSAVSKA policija izvijestila je danas da je podigla četiri kaznene prijave protiv ilegalnih migranata koje im je u subotu prijepodne u postaju granične policije u Slavonskom Brodu dovezao taksist. Taksist je četiri putnika primio u vozilo na području Slavonskog Broda te je posumnjao na to da je riječ o migrantima koji su ilegalno ušli u Hrvatsku.

Nakon što ih je policija preuzela, stranci su predočili rješenja o povratku na kojima je pisalo da su izdana od PU brodsko-posavske, za koja je utvrđeno da su krivotvorine. Policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila da su migranti nezakonito ušli u Hrvatsku preko rijeke Save iz Bosne i Hercegovine.

Policija ne pamti takav slučaj

Istragom je utvrđeno i da je "jedan od stranih državljana iz koristoljublja za unaprijed dogovoren novčani iznos ostale osobe pokušao prokrijumčariti do Njemačke", rekao je glasnogovornik Policijske uprave brodsko-posavske Tomislav Kovačević. Za Hinu je potvrdio i da je ovo prvi slučaj na području te policijske uprave u kojem su ilegalni migranti policiji dovezeni taksijem.

U subotu poslijepodne Policijska uprava brodsko-posavska zabilježila još jedan slučaj s ilegalnim migrantima. Hrvatski državljanin (63) na autocesti A3 zatečen je u prijevozu četiri stranca u automobilu zagrebačkih registarskih oznaka. Policija je vozača kazneno prijavila, a migrantima, kako navode, slijedi postupak po Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.