Milinović branio partiju prije 20 godina, a danas ne zna za komuniste u redovima HDZ-a

"NE ZNAM tko su ti komunisti na koje Miklenić misli kada govori da upravljaju HDZ-om. Ja sam zamjenik predsjednice stranke i nikada nisam bio član Saveza komunista. Neka Miklenić jasno kaže na koga je mislio. Ako ima saznanja o bivšim komunistima koji upravljaju HDZ-om neka ih iznese", odgovorio je potpredsjednik Vlade i drugi čovjek HDZ-a Darko Milinović na kritike koje je na račun HDZ-a iznio glavni urednik Glasa Koncila don Ivan Miklenić.

> Crkva: Komunisti vladaju HDZ-om od kada su prisilili Sanadera da ode

> Pogledajte kako je drug Darko, a danas ministar Milinović branio partiju i Račana

Naime, čelnici HDZ-a u izjavama za Jutarnji list našli su se gotovo pa uvrijeđeni žalovanjem Crkve u Hrvata koja kaže da nakon Sanadera u HDZ- vladaju komunisti. Tajnik HDZ-a Branko Bačić tako tvrdi da je upravo HDZ od prvog dana zastupao državotvorne interese te da ne stoje optužbe o vladavini komunista u njegovoj stranci.

Milinović na kraju lamentira kako HDZ uvijek prihvaća kritike Crkve, ali da sada nije slučaj jer nemaju argumente.

Kako je Drug Darko branio partijsko rukovodstvo

No, zanimljivo je kako se za obranu od komunista našao baš Milinović koji je poznat da je kao mladi vojnik JNA znao slati javna pisma Centralnom komitetu Saveza komunista Hrvatske u kojima je vrlo često lamentirao o "aktualnom političkom času".

Bilo bi se tako dobro podsjetiti kako je drug Darko početkom devedesetih godina bio zakleti branitelj šireg partijskog rukovodstva u Hrvata, a posebice lika i dijela danas pokojnog Ivice Račana. Žar obrane "mladog druga Milinovića" može se jedino usporediti bravurama "ministra Milinovića" u obrani Jadranke Kosor ili gorljivom podrškom "Ličanina Darka" generalu Mirku Norcu.

Naime, prije dvadeset godina Milinović u svojim gorljivim obranama čelnika SKH-a nije se libio u otvorenim pismima javno kritizirati drugove iz partije baš kao što to zna napraviti danas kada napadom odgovara na napade i kritike na rad Vlade i svog  ministarstva.

Milinovićev revolucionarizam :Jeste li dovoljno komunisti, jer Lika je davno prošla taj razvoji put!?

Da je tome tako svjedoči i pismo koje je u posjedu Indexa, a kojega je davne 1990. godine objavio Večernji list i to u stupcu Reagiranja kada je drug Darko pod dojmom "povijesnog" 14. kongresa Saveza komunista Jugoslavije branio partijske drugove.

"Sigurno da se mora odati priznanje Ivici Račanu za sve ono što je tamo izdržao, odnosno kako se dostojanstveno mogu slušati i uvrede i diskvalifikacije. Pa, dragi komunisti D. Lapca, jesu li Vama za stanje u Jugoslaviji krivi samo SKS i SKH i da li su samo ta dva SK kriva za fijasko 14, izvanrednog kongresa SKJ. Pa, dragi komunisti D. Lapca, ako tako mislite, bilo bi dobro da što prije istupite, kako Vi kažete, iz SKH jer nam takav ultimativan OK SKH i ne treba", stoji u dijelu pisma u kojem drug Darko "kritikuje" drugove iz Donjeg Lapca.

Pismo naročito postaje zanimljivo kada Milinović javno postavlja pitanje partijcima iz Lapca jesu li oni zapravo "dovoljno komunisti" jer Lika je davno prošla "taj razvojni put".

Danas je Milinović šokiran kritikom Crkve o komunista u redovima HDZ-a.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.