Milinović se testirao na droge, bio pozitivan na benzodiazepine. "Uzeo sam Normabel"

Screenshot: Facebook

Darko Milinović iz stranke Lipo i Joso Vrkljan iz HDZ-a, kandidati koji će se sljedeće nedjelje u drugom krugu boriti za poziciju gradonačelnika Gospića, odazvali su se danas testiranju na droge u organizaciji portala Lika online

Cijela priča je krenula nakon što je Vrkljan na svom Facebooku profilu objavio snimku koja prikazuje Milinovića u opuštenom izdanju. Milinović se na snimci nalazi u društvu svojih simpatizera i kandidata za zamjenika gradonačelnika Ivice Kovačevića - Ice, vlasnika gospićkog The Highlander Puba. 

Milinović se žalio na termin testiranja

"Kad smo Ico i ja razgovarali tko će biti kandidat, pa smo rekli tko će biti bolji, jeb***, ja ću pokupiti ove od 40 godina pa gore, a ti ove mlađe napušene. A veli Ico j... ti milu majku, pa ja sam bolji kandidat od tebe, pa 70 posto grada je napušeno", govori Milinović na snimci, što je popraćeno gromoglasnim smijehom.

Vrkljan je uz objavljenu snimku protukandidata poručio: "Dragi moji Gospićani, za razliku od mojih protukandidata ja ne smatram da je 70 posto grada napušeno. Idemo zajedno mladima osigurati bolju budućnost! Gospić - snažan i važan!"

Testiranje na droge najavljeno je jučer kako bi se provjerilo konzumira li netko od kandidata za buduće vodstvo grada droge. Milinović se sinoć u Otvorenom žalio na termin testiranja, navodeći da danas ima tri operacije, ali je ipak najavio kako će doći. 

Testirao se i župan

Portal Lika Online piše kako je Milinović po dolasku na testiranje govorio o tome kako je nastala sporna snimka: "Bilo je to u jednoj opuštenoj atmosferi. Moja isprika, ali samo zbog onoga, one psovke. Ja i Ico smo među mladima, zezamo se, šalimo se, i on je bio u jednom krugu ljudi. Šala jedna! I dobro da je to izašlo."

Milinović i Kovačević dali su komentare na rezultate testiranja. Kovačević je bio negativan na sve supstance, dok je Milinović bio pozitivan na benzodiazepine. Objasnio je to time što je prije današnje operacije popio jedan Normabel.

Vrkljan i Kristina Prša, HDZ-ova kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika, bili su negativni na sve supstance. Na Milinovićev poziv testirao se i ličko-senjski župan Ernest Petry, koji je također bio negativan na sve supstance. 

Pročitajte više