Ministar Erlić u Slavoniji uručio ugovore vrijedne 3.17 milijuna eura

Foto: Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić uručio je danas u Požeško-slavonskoj županiji četiri ugovora vrijedna 3.17 milijuna eura kojima će se, uz ostalo financirati završetak projekta uspostave infrastrukture Regionalnog centra kompetencija Panonika.

Erlić je ugovore uručio na sastanku sa županicom Antonijom Jozić, gradonačelnikom Požege Željkom Glavićem i ostalim županijskim gradonačelnicima i načelnicima s kojima je razgovarao o projektima na području županije koji se sufinanciraju iz nacionalnih i EU sredstava.

Nositelj projekta uspostave infrastrukture Regionalnog centra kompetencija Panonika je Poljoprivredno-prehrambena škola, a uručen je ugovor o sufinanciranju završetka provedbe EU projekta vrijednog 1.96 milijuna eura.

Obišao muzej koji slavi 100 godina postojanja

Uspostavom RCK Panonika osigurat će se kvalitetnije obrazovanje i stjecanje praktičnih vještina, s ciljem veće zapošljivosti učenika srednjeg strukovnog obrazovanja u sektoru poljoprivrede, priopćilo je Ministarstvo.

Erlić je županici uručio ugovor o financiranju izgradnje županijskog Zavoda za hitnu medicinu vrijedan 150 tisuća eura, i ugovor o sufinanciranju završetka Regionalnog centara razvoja poljoprivredne proizvodnje vrijedan gotovo 190 tisuća eura.

U Požegi je obišao i Gradski muzej koji slavi 100 godina postojanja, a u kojem je u sklopu projekta Požeške bolte unaprijeđena infrastruktura te instaliran novi stalni postav. Gradonačelniku je uručio gotovo 875 tisuća eura vrijedan ugovor za sufinanciranje završetka provedbe tog projekta.

"Bez razvoja Slavonije nema ni ujednačenog razvoja Hrvatske"

Ministar je u Kutjevu s gradonačelnikom Josipom Budimirom obišao radove na Kulturnom centru, čiju je izgradnju ministarstvo sufinanciralo sa 663 tisuće eura nacionalnih sredstava kroz Program podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema.

"Bez razvoja Slavonije nema ni ujednačenog regionalnog razvoja Hrvatske“, izjavio je ministar, ustvrdivši da ti projekti trajno mijenjaju taj kraj nabolje te će kroz bolju kulturnu i turističku ponudu, poboljšano obrazovanje i prilike za lokalne udruge i poduzetnike pozitivno utjecati na daljnji razvoj županije.

Podsjetio je da je Urbanom području Požega na raspolaganju 18 milijuna eura iz ITU mehanizma, kroz koji su predviđeni projekti izgradnje vatrogasno-edukativnog centra u Pleternici te atletskog stadiona u Požegi, koji kreću do kraja godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.