Veliko priznanje mladom izumitelju iz Solina: Ugledni MIT ga nominirao za prestižnu nagradu

Foto: Hina

MLADI Solinjanin Ivan Mrvoš, izumitelj prve pametne klupe u Europi, nominiran je za jednu od najpoznatijih nagrada na svijetu.

Nominacijom se pohvalio na svom Facebook profilu.

Jedna od najpoznatijih nagrada na svijetu

"Nominiran za jednu od najpoznatijih nagrada na svijetu jednog od najpoznatijih sveučilišta na svijetu - MITa. I to baš od strane njih - naišli su na postove Includea na Linkedinu i jako brzo skopčali da se ne radi samo o klupi za punjenje mobitela. Innovators under 35 proteklih godina na svjetskoj razini osvajali su Mark Zuckerberg, Larry Page, Jonathan Ive, Max Levchin, ... Čak i da ne osvojimo nagradu - sama nominacija je već čudo", napisao je.



Najnaprednije ulične klupe ikad dizajnirane

22-godišnji Mrvoš osnovao je tvrtku Include Ltd. s vizijom stvaranja najsuvremenijeg urbanog namještaja za javne prostore, spajajući IoT rješenja i zelene tehnologije za izgradnju pametnih gradskih rješenja. Danas su pametne klupe Steora najnaprednije ulične klupe ikada dizajnirane te objedinjuju više komponenti: solarne ploče, besplatni bežični Wi-Fi, 15 senzora, USB i bežično punjenje, uličnu rasvjetu, sigurnosni nadzor i reklamnu platformu kako bi odgovorile na potrebe urbanih prostora.

Prošle godine tvrtka Include odabrana je među 50 najboljih inovatora u Europi, a tom je prilikom Ivan Mrvoš prezentirao tvrtku u Europskom parlamentu u Bruxellesu za vrijeme trajanja Europskog summita za inovacije.

Tvrtka lani ostvarila rast od 350 posto


Tvrtka je prošle godine imala rast od 350 posto i dosad je prodala preko 500 pametnih klupa na globalnoj razini, u 140 gradova i općina te u 27 zemalja na pet kontinenata.

Što se tiče daljnjih planova, u prva dva mjeseca ove godine potpisani su ugovori o distribuciji u Skandinaviji, Španjolskoj, Njemačkoj te Švicarskoj. Većina ugovora odnosi se na ekskluzivna zastupništva koja bi trebala rezultirati prodajom dodatnih 500 pametnih klupa.

Trenutno se pregovara o uvjetima suradnje za sljedeća tržišta: Portugal, Francusku, Irsku, UK, Belgiju, Nizozemsku, Austriju, Italiju, Estoniju, Grčku, Rusiju i Kanadu. Na većinu ovih tržišta isporučene su prve testne klupe, a od toga se očekuju minimalno četiri nova ekskluzivna ugovora.

Osim toga, dosadašnji ekskluzivni partneri u Mađarskoj, Slovačkoj, Češkoj, Australiji, Kataru i UAE-u nastavljaju s uspješnim plasmanom na svojim tržištima, a izvoze se i prve testne klupe na nešto egzotičnija tržišta - Singapur i Indiju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.