Mladić sjekirom ubio oca u snu, dobio 7 godina zatvora. Tužitelji: To je premalo

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

MLADIĆ koji je kod Brinja u obiteljskoj kući sjekirom ubio oca dok je ovaj spavao nepravomoćno je osuđen na sedam godina zatvora. Riječ je o slučaju koji se dogodio u srpnju 2021. godine. 22-godišnji Igor Vukadinović ubio je 52-godišnjeg oca Nikolu Vukadinovića. 

Županijsko državno odvjetništvo objavio je danas da je podnijelo žalbu na presudu jer smatraju da je kazna preniska. Sud je Vukadinoviću primijenio naročito olakotne okolnosti zbog toga što je ubijeni otac bio obiteljski zlostavljač.

"Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je 4. srpnja 2023. podnijelo žalbu protiv presude Županijskog suda u Karlovcu kojom je optuženi hrvatski državljanin (2001.) proglašen krivim zbog počinjenog kaznenog djela teškog ubojstva iz članka 111. točka 1. Kaznenog zakona/11.

Optuženik je proglašen krivim da je 8. srpnja 2021., u obiteljskoj kući na području Općine Brinje, nakon svađe s tada 52-godišnjim ocem, u nakani da ga usmrti i nakon što se uvjerio da je njegov otac legao u krevet; svjestan da je zbog zdravstvenog stanja teže pokretan i da se u ležećem položaju nije u mogućnosti adekvatno oduprijeti napadu; alatom ga više puta udario u predjelu glave. Oštećeni 52-godišnjak zadobio je višestruke ozljede od kojih je preminuo na mjestu događaja. 

"Kazna od 7 godina je preblaga"

Županijski sud u Karlovcu osudio je optuženika na kaznu zatvora u trajanju od sedam godina zbog počinjenog kaznenog djela teškog ubojstva iz članka 111. točka 1. uz primjenu članka 48. stavak 1. i 2. i te članka 49. stavak 1. točka 1. KZ/11.

Državno odvjetništvo je podnijelo žalbu zbog bitne povrede odredaba kaznenog postupka i zbog odluke suda o kazni. Državno odvjetništvo smatra da je sud odlukom o kazni počinio bitnu povredu odredaba kaznenog postupka, kao i da je izrečena kazna zatvora u trajanju od sedam godina preblaga kazna, jer se tako izrečenom kaznom ne pokazuje dovoljan stupanj društvene osude za ovako teško kazneno djelo, niti je primjerena osobi optuženika. 

Državno odvjetništvo smatra i da nije bilo uvjeta za primjenu odredbi o ublažavanju kazne s obzirom na utvrđene otegotne okolnosti koje se odnose na okolnosti počinjenog kaznenog djela, kao i na ponašanje optuženika nakon počinjenog djela", objavilo je Županijsko državno odvjetništvo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.