MMA borac s Platka je opet u ringu. Njegov novi trener: On je nevin

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

MMA BORAC Tiriel Luka Abramović vratio se u ring te ponovno trenira i nastupa za novi klub koji vodi predsjednik MMA Unije Dražen Forgač, i to nakon što ga je dugogodišnji trener izbacio iz kluba zbog tučnjave na Platku početkom ove godine.

"Glavna borba večeri donijela nam je teškaški okršaj između Tiriela-Luke Abramovića i Marka Pavića te je završila brutalnim nokautom kojim se Abramović vratio na pobjedničke staze nakon poraza od Marka Perkovića", piše u vijesti na portalu Fight Sight o subotnjoj pobjedi Abramovića. 

Abramovićev trener: Luka je iz svega ovoga izašao kao žrtva, HGGS se ispričao

Dražen Forgač potvrdio nam je da je Abramović član njegovog kluba i da na to ima potpuno pravo jer "protiv njega nije podnesena nikakva tužba". Forgač smatra da je Abramović u cijeloj ovoj situaciji bio žrtva, posebice medijska.

"Analizom snimke utvrđeno je da Luka Abramović nema veze s tim događajem, već upravo suprotno - on je u cijelom slučaju bio žrtva. Mislim da je podignuta tužba protiv medija koji su lažno izvještavali o njemu. Koliko je meni poznato, nikakva tužba protiv Luke nije podignuta. Štoviše, ona će biti podignuta protiv svih medija koji su jednostrano izvještavali o tom događaju. HGSS se izričito ispričao na tome.  

Foto: RTL Danas

Abramović nema veze s tim. Dečko koji je zadao udarac HGSS-ovcu u glavu nema veze s borilačkim sportom, to je Lukin prijatelj ili poznanik. U tom su događaju sudjelovala dvojica koja nemaju direktne veze s borilačkim sportom, a Luka, koji ima amaterske borbe, praktički nije nikoga udario. On je bio žrtva, on je bio srušen i udaran i protiv njega nije podignuta nikakva prijava.

Što se tiče daljnjeg potenciranja priče da je Luka imao meč, vidim u kojem smjeru sve ide i to nema nikakvog smisla. Čovjek nije nikoga tamo udario, nego je on žrtva pogrešnog izvještavanja medija, i to ne samo on nego i cijeli sport, a posebno ja koji imam najveći tim i najveću organizaciju", kazao nam je Forgač. 

Dodao je i da se MMA tjednima spominjao kao sport koji treniraju ubojice i nasilnici, kako je kazao, "oni najgori na svijetu".

Izvršni pročelnik HGSS-a: Ne sjećam se da sam se ispričao. Ne znam ni zašto bih trebao

Pitali smo Josipa Granića, prvog čovjeka HGSS-a, je li se javno ispričao kao što je to rekao Forgač, no on nam je rekao da je u pozitivnom smjeru razgovarao s Forgačem u HRT-ovoj emisiji Dobro jutro Hrvatska, ali da se nije ispričao i da ne zna ni zašto bi trebao.

"Nismo se ispričavali jedno drugome. Normalno smo razgovarali. Ja se ne sjećam da sam se ispričao niti smatram da sam se u tom trenu zbog nečega trebao ispričati", kazao nam je Granić.

Optužnica podignuta samo protiv Lovre Pavelića. On je trenutno u zatvoru

Podsjetimo, u siječnju ove godine u podnožju žičare na Platku izbio je fizički sukob između nekoliko osoba. HGSS-ovcu, koji je u tom trenutku bio van dužnosti, s leđa je prišao napadač dok je ovaj sjedio na podu i nogom ga udario u desnu stranu glave. HGSS-ovac je uslijed udarca zadobio težu tjelesnu ozljedu. Na licu mjesta policija je zatekla Tiriela Luku Abramovića, Mateja Krunića i Lovru Pavelića.

U međuvremenu je DORH podnio kaznenu prijavu protiv napadača iako je riječka policija prvotno cijeli slučaj vidjela samo kao prekršaj. Za Index su iz Općinskog suda u Rijeci potvrdili da je optužnica podignuta samo protiv Lovre Pavelića, koji se trenutno nalazi u istražnom zatvoru, a nejavna sjednica optužnog vijeća radi potvrđivanja optužnice bit će održana 23. svibnja.

Iz Općinskog suda kazali su nam da će na toj sjednici sud odlučiti je li optužnica utemeljena na dovoljnom broju pravno valjanih dokaza koje je prikupilo državno odvjetništvo, a koji opravdavaju provođenje središnjeg stadija kaznenog postupka – rasprave pred sudom. Poručili su i da se broj optuženih kroz istragu nije mijenjao.