Musk najavljuje građanski rat u Velikoj Britaniji, odgovorili mu iz vlade

Screenshot: X

Svatko tko na internetu raspiruje nasilje suočit će se s punom snagom zakona, upozorio je glasnogovornik britanskog premijera Keira Starmera nakon što je Elon Musk rekao da je "građanski rat neizbježan" nakon višednevnih nereda u Velikoj Britaniji.

Musk, milijarder i vlasnik X-a, napisao je ovaj komentar na svojoj društvenoj mreži ispod videa izgrednika koji bacaju vatromet na interventnu policiju.

"Zakon vrijedi i na internetu"

"Nema opravdanja za takve komentare. Svatko tko raspiruje nasilje na internetu suočit će se s punom snagom zakona", rekao je glasnogovornik britanskog premijera, prenosi Sky News.

"Online platforme imaju odgovornost", rekao je.

Dodao je da je ministrima i šefovima policije na hitnom sastanku jutros rekao da se "zakon vrijedi i na internetu".

"Dakle, ako potičete na nasilje, nije važno je li to online ili offline", rekao je.

“I stoga očekujem, kao i za one koji izravno sudjeluju na ulicama, da će biti uhićenja i procesuiranja. Jednako tako, svatko za koga se utvrdi da je počinio kazneno djelo putem interneta može očekivati ​​isti odgovor", rekao je.

"Društveni mediji pružili platformu za ovu mržnju"

Premijerov glasnogovornik kaže da britanska vlada radi s društvenim mrežama kako bi osigurala uklanjanje dezinformacija - no da bi se moglo učiniti više.

Društveni mediji odgovorni su za uklanjanje dezinformacija i bit će pozvani na odgovornost, dodao je.

Ministar za znanost, inovacije i tehnologiju Peter Kyle rekao je da odgovornost za štetne sadržaje društvenih medija "uglavnom snose pojedinci i skupine koji ih stvaraju."

"No neporecivo je da su društveni mediji pružili platformu za ovu mržnju", dodao je.

Više od 400 ljudi uhićeno je od početka nereda prošlog utorka nakon uhićenja Axela Rudakubane (17), koji je optužen za ubojstvo tri djevojčice i dodatnih deset pokušaja ubojstva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.