Muškarac koji je prijetio liječnici predan u pritvor, kazneno je prijavljen

Foto: Pixsell/Davor Puklavec

MUŠKARAC iz Orahovice koji je u petak zaprijetio liječnici tamošnjeg Doma zdravlja jer je policiji prijavila promjenu njegova zdravstvena stanja, što je dužna učiti po Zakonu o sigurnosti prometa, predan je u pritvor i protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog prisile prema zdravstvenom djelatniku.

52-godišnjak je jučer popodne uhićen nakon što je Index objavio da je liječnici telefonom zaprijetio da "bolje da je nema ako izgubi vozačku". 

Muškarac je danas predan pritvorskom nadzorniku. Priopćenje policije o dovršetku kriminalističkog istraživanja prenosimo u cijelosti.

Zaprijetio telefonom

"Policijski službenici Policijske uprave virovitičko-podravske, Policijske postaje Orahovica dovršili su danas kriminalističko istraživanje zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela „Prisila prema zdravstvenom radniku“ opisanog u čl. 315a. stavak 1. Kaznenog zakona na štetu 51-godišnje liječnice iz Orahovice.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 52 – godišnji hrvatski državljanin u petak, 16. kolovoza u 10 sati u Domu zdravlja Orahovica, neizravno putem treće osobe, te u ponedjeljak, 19. kolovoza u 6.50 sati, izravno u telefonskom kontaktu s oštećenom liječnicom, počinio prisilu prema zdravstvenom radniku, tako što joj je zbog obavljanja njezine zdravstvene djelatnosti izrekao prijetnju.
 
Oštećena liječnica je policiju o događaju obavijestila jučer nakon čega je započeto kriminalističko istraživanje te je osumnjičeni uhićen, a obavljana je i pretraga njegovog doma.
 
Danas, u poslijepodnevnim satima, osumnjičeni je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici, predan pritvorskom nadzorniku", priopćili su iz policije. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.