Muškarac u Makarskoj napadnut palicom pa zatočen. Prijetili mu mačetom i noževima

Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL

MAKARSKA policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad jednim muškarcem i dvije žene koje se tereti za počinjenje obilježja kaznenog djela iznude u pokušaju na štetu bliske osobe. Dodatno, muškarac je prijavljen i za kaznena djela tjelesne ozljede i kazneno djelo prijetnje na štetu dvije bliske osobe. 

Sumnja se da je 33-godišnjak, dok se nalazio u društvu 40-godišnje žene, u srijedu u kući fizički napao oštećenog, udarivši ga palicom po ruci. Nakon toga ga je zaključao u sobu, ne dopuštajući mu da izađe. Cijelo vrijeme dok se oštećeni nalazio u sobi 33-godišnjak je mahao mačetom i noževima prijeteći da će ga ubiti.

Željeli su ostvariti imovinsku korist

Prijetnje je upućivala i osumnjičena 40-godišnjakinja. 33-godišnjak je oštećenom zaprijetio i da će pobiti njegovog bliskog srodnika i članove obitelji. 40-godišnjakinja i 33-godišnjak su potom nazvali 47-godišnju ženu koja je preko telefona uputila nove prijetnje oštećenom. 

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su osumnjičenici od oštećenog zahtijevali da potpiše dokumentaciju na temelju koje bi oni ostvarili imovinsku korist. U konačnici su mu naredili da to izvrši u sljedeća dva dana te su ga nakon toga pustili. 

Oštećeni zadobio hematome tijekom napada

Policija je po dobivenoj dojavi pronašla i uhitila tri osobe nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje. Obavljena je i pretraga stana koji koristi 33-godišnjak. Tom prilikom su pronađeni i oduzeti zračna puška s pripadajućim streljivom, tri noža, zavrtanj za davljenje i gumena palica.

Od 40-godišnjakinje su privremeno oduzeti mač, dva noža i teleskopska palica. Policija također sumnja da je 33-godišnjak ostvario obilježja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, radi čega će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog.

33-godišnjak i 40-godišnjakinja su uz kaznenu prijavu privedeni pritvorskom nadzorniku, dok će protiv 47-godišnjakinje kaznena prijava biti podnesena redovnim putem. Oštećeni je zatražio liječničku pomoć te su mu evidentirane ozljede u vidu hematoma.