Na Korčuli povukao dječaka na morsko dno, smetalo mu što skače s "njegovog" mula

Fotografija ne prikazuje točno mjesto napada. Ilustracija: Google Street View

Na proslavi dječjeg rođendana u predgrađu Korčule vlasniku obližnje kuće smetalo je što djeca koriste "njegov" mul, zbog čega je skočio u more, uhvatio jednog dječaka za nogu i povukao ga na dno. Nakon što je šokirani dječak izronio, zaprijetio mu je ozbiljnim ozljedama i bolnicom, piše Dubrovački vjesnik.

Događaj su Dubrovačkom prepričali roditelji čija su imena poznata redakciji. Majka dječaka koji je slavio 12. rođendan proslavu je organizirala na plaži, bilo ih je, kaže, ukupno 11. Nakon što su pojeli tortu, vesela ekipa nastavila je zabavu skačući s velikog mosta, a to se nije svidjelo 71-godišnjaku.

Kako portal doznaje od stanara tog dijela grada, 71-godišnjak se na Soline vratio nakon što je živio u Australiji, kuću iznajmljuje, a djeci se često hvalio kako je on pripadnik zlatne generacije vaterpolista KPK. Njegovo se ime nalazi među igračima KPK koji su se 1973. godine plasirali u Prvu saveznu vaterpolsku ligu Jugoslavije.

"Uhvatio je dječaka i povukao ga skroz na dno"

On, piše Dubrovački, kao i mnogi vlasnici kuća uz more, smatra da je bespravno izgrađen most njegovo vlasništvo, iako je Zakon o pomorskom dobru po tom pitanju nedvosmislen. Roditelji kažu kako je već nekoliko puta prijetio i tjerao djecu i odrasle sa "svoga mosta".

"Bila sam udaljena od mosta, ali sam primijetila da je prišao djeci i počeo vikati. Odjednom ga vidim kako skače u more, roni za djecom, djeca su plivala pokušavajući pobjeći, međutim, uhvatio je jednog dječaka i povukao ga skroz na dno. Počela sam trčati prema mostu, dječak je izronio, a čovjek mu je rekao – ‘Ako još jednom dođeš na most polomit ću ti noge! Ti ćeš završiti u bolnici, a ja na policiji!“, ispričala je majka dječaka koji je slavio rođendan.

Majka je odmah pozvala policiju koja je uskoro stigla, a 71-godišnjak se sakrio u kuću, kažu roditelji. Događaj su potvrdili iz PU dubrovačko-neretvanske.

„Policijski službenici Policijske postaje Korčula u poslijepodnevnim su satima u ponedjeljak, 26. kolovoza, intervenirali odmah nakon zaprimljene dojave. Utvrđeno je kako je prethodno 71-godišnji hrvatski državljanin, koji ima prebivalište u Australiji, rastjerivao dvadesetak djece okupljenih na mostu ispred njegove kuće. Kada je uvidio da ih ne može rastjerati povicima, skočio je u more te je jedno dijete povukao za nogu ispod razine mora i uputio mu prijetnju da će ga fizički ozlijediti ako ponovno dođe“, napisali su iz PU dubrovačko-neretvanske.

Prijavljen za naročito drsko i nepristojno remećenje javnog reda i mira

Majka dječaka je sretna što je njeno dijete spretno reagiralo. Iako je bio u stanju šoka, dječak je uspio izroniti i otplivati dalje.

„To vam je tako već 20 godina, uvijek su rasprave oko kupanja na mostu, a država pušta vlasnike da neometano svojataju javno pomorsko dobro. Ovo je prvi put da je ovaj čovjek napravio korak više, prvi put da je fizički nasrnuo na djecu, pitam se što je sljedeće?“, ispričala je majka napadnutog dječaka.

Događaj je policija definirala kao naročito drsko i nepristojno remećenje javnog reda i mira. U odgovoru navode kako su majci napadnutog dječaka objasnili da se u ovom konkretnom slučaju radi i o kaznenom djelu Prijetnje opisanog u članku 139. st.2 Kaznenog zakona, međutim, majka je za sad odbila dati potpisati prijedlog za kazneni progon 71-godišnjaka.

Soline su dio grada tik uz trajektnu luku na Dominču, administrativno pripadaju Općini Lumbarda. Borba mještana koji se na Soline kupaju cijeli život i vlasnika kuća koji bespravno izgrađene mostove i muliće žele sačuvati isključivo za svoje goste, traje već dugi niz godina i to bez uspjeha, ističu mještani.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.