Nema odgovornih za smrt u Čarobnom gradu: Odbačena prijava protiv Rosse i Vujčića

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Splitu odbacilo je kaznenu prijavu protiv bivšeg nogometnog internacionalca Đovanija Rosse i košarkaša Nikole Vujčića, koju je splitska policija potkraj prošle godine podnijela zbog smrti petogodišnjaka koji se objesio o prečku na toboganu u njihovoj igraonici Čarobni grad na poljudskom stadionu. Uz poznate športaše, vlasnike igraonice, policija je prijavila i voditelja Vangela Likuševskog. I protiv njega je obustavljen postupak.

Splet nesretnih okolnosti koje se nisu mogle predvidjeti i spriječiti

Državno odvjetništvo je, naime, nakon sagledavanja iskaza svjedoka i odgovornih osoba te cjelokupne dokumentacije koja uključuje certifikate, ateste i garanciju srpskog proizvođača Flick & Play, utvrdilo da je Čarobni grad ispunjavao sve potrebne zakonske uvjete za rad igraonice pa su ocijenili da u postupanju osumnjičenika nisu utvrđeni bilo kakvi propusti.

Propusta nije bilo ni na strani uposlenih animatorica, kao ni majke tragično stradalog dječaka pa je u konačnici zaključeno da se radilo o nesretnom slučaju i spletu nesretnih okolnosti koje se nisu mogle predvidjeti i spriječiti, zaključili su u splitskom tužilaštvu.

Čarobni grad zatvorio nakon tragedije, nikad više nije ni otvorio

Čarobni grad bila je vjerojatno najpopularnija splitska igraonica. Roditelji su bili izuzetno zadovoljni kvalitetom usluge i brojnim igračkama s kojim su se mališani zabavljali. Nesreća koja se dogodila 30. listopada prošle godine u popodnevnim satima, bila je šok za sve.

Voditelj Bernard Jurišić za Index je odmah nakon nesreće kazao kako su svi vrlo potreseni tragedijom. Ustvrdio je da su bili najsigurnija igraonica u gradu i kako je tisuće djece prošlo kroz igraonicu te da se nikada nikome ništa nije dogodilo. Nakon tragedije, Čarobni grad zatvorio je vrata. Nikada više nije otvoren. Prostor danas izgleda sablasno pust.

Sutkinja na očevidu zatekla ispuhani tobogan...

Patolog Antonio Alujević obdukcijom je utvrdio da je dječak umro zbog gušenja. Posumnjalo se odmah da tobogan nije bio propisno napuhan što je dječaku omogućilo da provuče glavu kroz prečku te padne na stranu koja nije bila vidljiva animatoricama i majci. Očito se utvrdilo da to nije bio slučaj... Dok su stigli do njega, već je bilo kasno. Za dijete spasa više nije bilo. Pokušana je reanimacija, ali bez uspjeha... Što se točno dogodilo, nitko zapravo nije vidio.

Inače, istražna sutkinja Ljiljana Stipišić naredila je da se tobogan napuše, jer je po dolasku na očevid bio ispuhan. Vjerojatno su to napravili dok su u panici pokušavali osloboditi nesretno dijete fatalnog stiska.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.