UHLJEBISTAN

Nije šala: Splitski župan našim novcem financira novi album Đonija Gitare

Foto: Index/Splitsko-dalmatinska županija/YouTube

ŽUPAN splitsko-dalmatinski, a ime mu je, ako niste zapamtili, Blaženko Boban i član je HDZ-a, dakako, 6. prosinca donio je odluku o dodjeli deset tisuća proračunskih kuna Đoniju Kostaniću, nastanjenom u Stobreču, "kao potporu izdavanju novog albuma".

10.000 naših kuna ide na žiro-račun Đonija Gitare

Navedena sredstva "isplatit će se iz Proračuna Splitsko-dalmatinske županije za 2019. godinu", na Kostanićev žiro-račun u Privrednoj banci Zagreb. U odluci stoji da se zadužuje Upravni odjel zajedničkih poslova za pripremu ugovora o dodjeli dotične financijske potpore "te za praćenje realizacije aktivnosti i obveze koje proizlaze iz ugovora".

Đoni Gitara 2017. pjevao u županovoj kampanji

Kostanić, poznatiji kao Đoni Gitara, pjevao je 2017. godine u predizbornoj kampanji aktualnog župana. Nalazimo tako tekst o HDZ-ovu predizbornom skupu u restoranu "Kamen" u Dicmu u svibnju 2017. Agitiralo se za Bobana, "a u kulturno zabavnom dijelu programa nastupio je Đoni Gitara i KUD Dicmo".

Dvije godine kasnije isti taj Boban daje deset tisuća naših kuna istom tom Đoniju? Čemu? Zašto? Kako je baš on pao na um dobrom županu, galantnom u raspolaganju tuđim novcem? Zašto mu ne daje svoj novac ako osjeća zahvalnost? Nazvali smo županova glasnogovornika Davora Pavića, ali on niti je znao za potporu Kostaniću/Gitari, niti nam je mogao pomoći jer je baš čekao neki sastanak u Zagrebu.

"Pošaljite mail", preporučio je Pavić.

Poslali smo.

Čekamo odgovor.

Dočekamo li, objavit ćemo ga.

Tko je Đoni Gitara?

Kostanić/Gitara imao je jedan hit prije tridesetak godina. "Moja se draga napila/napila od ljubavi/da l' od ljubavi il' hladnog viskija/moja je draga pijana", pjevao je Kostanić/Gitara u osvit hrvatske državnosti. U međuvremenu je, koliko pamtimo, nastupao na skupovima Stožera za zaštitu (ili obranu?) digniteta Domovinskog rata – za mlađe: to je bila prva, tehnološki nesavršena verzija šatoraša, a harala je početkom stoljeća u vrijeme prve SDP-ove vlasti. Kostanića/Gitaru moglo se čuti i vidjeti i na drugim braniteljskim skupovima, a blizak mu je i HDZ. I obrnuto.

Županija je, znamo, već financijski izdašno podržavala izume čovjeka koji je Bobana nosio na ramenima nakon izborne pobjede. Sada, vidimo, financira čovjeka koji je pjevao Bobanu u kampanji.

A da Blaženko Boban počne zahvaljivati svojim novcem?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.