Nije samo karneval: Pernar u pregovorima, Živi zid i Dišpet zajedno na izbore u Splitu?

Foto: Index

IVAN PERNAR nije u Splitu samo zbog karnevala. Danas smo ga zatekli s Goranom Jugovićem, liderom Nezavisne liste Dišpet i jednim od kandidata za Baldasarovog nasljednika. Jugović je poznat i kao vođa udruge bespravnih graditelja s Marjana koji su tražili legalizaciju svojih kuća, a i po prosvjedu protiv uhljeba kojeg je poveo ispred sjedišta splitske gradske uprave u Banovini.

"Pričamo, pregovaramo. Ni oni nisu sigurni gdje će i što će. Pričali smo o zajedničkom izlasku na izbore, ali ništa nije dogovoreno. Oni idu na cijelu Hrvatsku, a mi imamo samo jednu opciju - Split. Šteta da se glasovi gube", kazao nam je Jugović.

"Petrov nas je nategao"

Sa svojom ekipom svojedobno je bio u građanskoj inicijativi koja je podržavala MOST, no razišli su se nakon što je Petrov sklopio pakt s HDZ-om.

"Zvao sam Kovačića i Petrova, no moji pozivi su ostali bez odgovora. Htio sam da se razjasni zašto se išlo s HDZ-om kada su stalno govorili da nema koalicije ni s njima, ni sa SDP-om. Na kraju su nas nategli sve i ispali pičke. Veliki dio njihovih simpatizera je razočaran i sada pokušavamo okupiti te ljude jer šteta je da se glasovi mrve i da se SDP, HDZ i Kerum i dalje dogovaraju i vladaju Splitom", kaže Jugović.

Smatra da MOST nije htio jaču organizaciju u Splitu.

"Nije im odgovaralo da Split ojača jer bi kao veliki grad imali puno više članova nego oni u Metkoviću", uvjeren je Jugović.

Pernar nije bio od nekog velikog komentara.

"Neformalno druženje uz nezaobilazan razgovor o lokalnoj politici", poručio nam u SMS-u.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.