Nove prijave u HAC-u: Crnjak i Prskalo dodatno oštetili građane za 529 milijuna kuna?

NASTAVLJA se trakavica s bivšom upravom Hrvatskih autocesta. Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu optužilo je dvojicu bivših čelnika HAC-a, Marija Crnjaka i Juricu Prskala, da su prilikom izmjene trase dionice autoceste od Ravča do Ploča prekršili Zakon o javnoj nabavi.

Njih dvojica su, nakon što je već s izvođačima bio sklopljen ugovor vrijedan milijardu i 800 milijuna kuna, potpisala i dopunski ugovor s istim izvođačima. U tom ugovoru o izmijenjenoj trasi cijena radova bila je viša za 529 milijuna kuna. Državno odvjetništvo smatra da se izgradnja dionice na izmijenjenoj trasi treba naći u novom projektu, a ne kao dodatni radovi.

Zbog ovog posla, uz Crnjaka i Prskala, optužni prijedlog je podnesen i protiv HAC-a. Prskalo je početkom veljače pušten iz pritvora, u kojem je bio od kraja prošle godine. U Remetincu je završio zato što je osumnjičen da je s još trojicom čelnika HAC-a namjestio tvrtki Skladgradnja bojenje tunela Male Kapele i Svetog Roka za višestruko veću cijenu od tržišne. O kriminalu u HAC-u opširno je izvještavao Index.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.