Novi detalji napada na ZET-ovce: Policajci morali vezati maloljetnog napadača

Fotografija nema veze s događajem opisanim u tekstu. Ilustracija: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Zagrebačka policija je objavila detalje jučerašnjeg napada na vozača autobusa ZET-a te otpremnika ZET-a na terminalu Črnomerec. Maloljetnik, 20-godišnjak i 21-godišnjak jučer oko 11 sati su se verbalno sukobili s 25-godišnjim i 44-godišnjim zaposlenikom gradskog poduzeća, koji su stajali pored vozila i međusobno pričali. 

Nakon toga je došlo i do naguravanja. Policajci su dolaskom na mjesto događaja obišli navedeno područje te uočili tri mlađe osobe koje bi se mogle dovesti u vezu s opisanim događajem.

Trojac se dao u bijeg kada je uočio policijske službenike. Zbog pružanja aktivnog otpora, nad maloljetnikom su uporabljena sredstva prisile, u obliku tjelesne snage i sredstva za vezivanje. Maloljetnik je u jednom trenutku i udario policijskog službenika.

Radniku i policajcu pružena liječnička pomoć

Trojica osumnjičenih su stavljena pod nadzor policijskih službenika te je tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno kako su maloljetna osoba, 20-godišnjak i 21-godišnjak počinili prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. 

Protiv maloljetnika je podnesena i kaznena prijava zbog pokušaja počinjenja kaznenog djela Prisile prema službenoj osobi. Liječnička pomoć 25-godišnjem zaposleniku gradskog poduzeća i policijskom službeniku pružena je u Kliničkoj bolnici Sveti Duh gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni.

Inače, iz ZET-ove Službe za odnose s javnošću jučer su naveli da je vozaču autobusa u napadu slomljen prst. Dodali su i kako su radnici ZET-a napadnuti s leđa, nakon što su pregledavali autobus linije 172, na koji je tijekom vožnje netko bacio kamen i razbio bočno staklo.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.