Objavljen mail iz 2013.: Britanskog princa u stanu Epsteina masirale mlade žene

Foto: EPA

BRITANSKI princ Andrew viđen je u stanu preminulog milijardera Jeffreyja Epsteina kako mu mlade žene masiraju noge, saznaje se iz e-maila koji su razmijenili književni agent John Brockman i pisac Jevgenij Morozov. 

Brockman u e-mailu tvrdi da se sastao s Epsteinom i naziva ga "milijarderom i znanstvenim dobrotvorom koji je uvijek bio velikodušan kada su u pitanju donacije našim prijateljima i klijentima", javlja The Guardian. 

Epstein je počinio samoubojstvo 10. kolovoza u New Yorku dok je čekao suđenje za seksualno zlostavljanje maloljetnica. 

Članak Morozova 

U članku časopisa New Republic Morozov objašnjava da namjerava prekinuti suradnju s Brockmanom zbog njegovih veza s Epsteinom. 

Piše o njihovom dopisivanju e-mailom iz 2013. u kojem aludira na masažu princa Andrewa. "Prošlo je više od mjesec dana otkako je Epstein uhićen i Brockman još uvijek o tome nije rekao ni riječ. Sada sam pronašao i taj njegov stari e-mail i ne mogu vjerovati da nije znao ništa o Epsteinovim seksualnim eskapadama."

Nakon što je detaljno opisao Brockmanov e-mail Morozov članak završava riječima: "Spreman sam u potpunosti prekinuti suradnju s Brockmanom i njegovom agencijom sve dok mi ne bude pojasnio razloge održavanja veza s Epsteinom."

Brockman zasad nije komentirao taj članak. 

Sadržaj e-maila 

Brockman piše: "Posljednji put kada sam bio kod njega u kući, a to je najveća privatna rezidencija u New Yorku, bio je odjeven u trenirku, a do njega je bio Britanac u odijelu s naramenicama kojemu su noge masirale dvije lijepo odjevene mlade Ruskinje. Nakon što me nekoliko minuta mučio pričanjem o cyber-sigurnosti, Britanac po imenu Andy komentirao je poteze švedskih vlasti i optužbe protiv Juliana Assangea. Rekao je da mislimo kako je Švedska liberalna, ali da je sve to sličnije usporedbi sjeverne Engleske i južne Europe." 

Nakon toga je naveo da se Andy žalio na nedostatak privatnosti kadgod se pojavi u javnosti te da je tada shvatio kako je riječ o britanskom princu: "U Monaku Albert radi 12 sati dnevno, ali u 21 sat izlazi i nikoga nije briga što radi. Kad bih ja to učinio, bio bih u velikim nevoljama."

Buckinghamska palača nije komentirala e-mail iako su prethodno stizale izjave da je princ Andrew šokiran otkrićem o Epsteinovim eskapadama te da nije s njima povezan ni na koji način. 

Na kraju e-maila Brockman navodi da su tjedan dana od njegovog posjeta princ Andrew i Epstein viđeni kako šeću Central Parkom, što je njujorška novinska agencija NYPost popratila fotografijom s naslovom "Princ i perverznjak". 

Riječ je o fotografiji objavljenoj krajem 2010., gotovo tri godine prije slanja spomenutog e-maila. 

Stajalište Buckinghamske palače

U izjavi objavljenoj u nedjelju iz Buckinghamske je palače potvrđeno da je "princ Andrew užasnut najnovijim vijestima o zločinima koji se pripisuju Epsteinu i da je šokiran činjenicom da ga se povezuje s izrabljivanjem bilo kojeg drugog ljudskog bića". 

Andrew je Epsteina navodno upoznao krajem 1990-ih, pri čemu je ulogu posrednice imala Epsteinova tadašnja djevojka Ghislaine Maxwell. 

U njenoj kući je Andrew slikan 2001. kako grli tada 17-godišnju Virginiju Roberts (danas Virginia Giuffre), koja je u sudskim dokumentima navela da ju je Epstein prisiljavao na seks s Andrewom u Londonu, New Yorku i svojoj privatnoj vili na Američkim Djevičanskim otocima. 

Buckinghamska palača žestoko opovrgava optužbe koje naziva "lažnima i bez ikakvih osoba".     

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.