Objavljeni detalji pucnjave u Zadru, Slovenca se sumnjiči za pokušaj ubojstva

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

ZADARSKA policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim državljaninom Slovenije kojeg se sumnjiči za više kaznenih djela, a to su dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, teško ubojstvo u pokušaju na štetu policajca, kao i prisila prema službenoj osobi na štetu policajke.

Pucao je u more i policajce, pregovori su trajali cijelu noć

Naime, sumnjiči ga se da je od 28. travnja od 22:45 do 29. travnja u 6:30 u Luci Gaženica u Zadru, na otvorenom prostoru, iz vatrenog oružja ispalio više hitaca te oštetio vanjski inventar trgovačkog društva.

U jednom trenutku uperio je oružje u pravcu službenice Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar, koja je vršila obilazak vanjskog dijela putničkog terminala, nakon čega je tijekom pregovora da se preda i odloži oružje u nekoliko navrata ispalio još hitaca u pravcu policijskih službenika, od kojih je jedan hitac ispalio prema policajcu, koji je tom prilikom lakše ozlijeđen.

Nakon što je osumnjičenik savladan, pružena mu je liječnička pomoć u zadarskoj bolnici te je doveden u službene prostorije i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje. Protiv osumnjičenika se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava i noćas je predan pritvorskom nadzorniku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.