Objavljeni novi detalji ubojstva u Zagrebu. Maricu i posinka ubio je rođak?

Foto: Pixsell/Zarko Basic

POLICIJA je jučer i službeno potvrdila da se u subotu u Zagrebu dogodilo dvostruko ubojstvo.

Podsjetimo, u subotu su u Zagrebu u naselju Struge, na adresi III. Struge 34, oko 12:50 otkrivena beživotna tijela 76-godišnje Marice M. i njezinog 50-godišnjeg posinka Siniše M.

Policija je odmah objavila da se sumnja na nasilnu smrt, a jučer je stigla i službena potvrda da se radi o dvostrukom ubojstvu.

Policija i dalje traga za ubojicom, a RTL neslužbeno doznaje da policija sumnjiči nećaka ubijene žene koji se trenutno nalazi u Srbiji. Policiji je, kako doznaju, otprije poznat zbog pljačke zlatarnice.

36-godišnjak inače živi u susjednom stanu od onog u kojem su živjeli ubijene žena i njezin posinak. Prema neslužbenim informacijama, 36-godišnji nećak ubijene Marice 2010. godine je izveo pljačku zagrebačke poslovnice Zlatarne Celje, zajedno s još trojicom muškaraca. Ukrali su nakit vrijedan tri milijuna kuna te odležali u zatvoru šest godina.

Neslužbeno se doznaje i da su Marica i njezin posinak ubijeni hladnim oružjem.

Građani u strahu

Građani su u strahu jer je ubojica još na slobodi.

"Ona je dolje ležala na podu, noge gole, u spavaćici je bila. Sva ušpricana u krvi, znate kak' to izgleda i to je sve što sam ja vidjela. Ja sam bježala van. Ja ne znam uopće na koji način sam došla van i za čas je policija došla", kaže susjeda Kata Križajić za RTL.

Susjeda kaže da su se ubijena žena i posinak dobro slagali.

"To tko bi rekao da nisu - jesu. On je imao invalidnine 350 kuna. Ona je njemu dala, on bi otišao i u grad na kolače i na ćevape i to sve što je volio. Tu je sladoled kod nas u dućanu kupovao. Onaj veliki, skupi. Po 30 kuna."

Prisjeća se kako mu je nedavno kupila nove traperice, a kako je ubijeni Siniša obavljao sve kućanske obveze otkad je maćeha oboljela. Budući da je ubojica još uvijek na slobodi, u Strugama danas svi dobro zaključavaju vrata.

"Nismo si mogli zamisliti da bi se nešto takvo moglo dogoditi, pogotovo takvim ljudima", kaže Ivan Sever.

Je li motiv novac?

Kao jedan od motiva navodi se novac.

"Ne znam tko bi mogao njih. Nisu imovinskog stanja da bi netko mogao da ih opljačka. Živjeli su kako su živjeli, nisu se nikome zamjerili. U biti jako dobri ljudi", priča susjed.

Navodno je pokojna Marica imala nekoliko desetaka tisuća kuna na računu koje je čuvala za crne dane. Ili za posinka kad nje jednog dana ne bude da o njemu brine. Na kući nema vidljivih tragova provale pa policija sumnja kako je ubojica osoba koju su ubijeni dobro poznavali.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.