Objavljeno za što sve terete načelnika koji je naš novac trošio u bordelu

Foto: PIXSELL/Dusko Jaramaz

POLICIJA je objavila detaljno za što tereti načelnika Murtera Tonija Turčinova koji je jutros uhićen u novoj akciji policije i USKOK-a. Uz Turčinova, uhićen je i poduzetnik Tomislav Pešić, kojem je prema sumnjama istražitelja namjestio natječaj za građevinske radove na lokalnom sportskom objektu.

Policija u svom priopćenju navodi da su jutros uhićeni 38-godišnjak i 45-godišnjak, dakle Turčinov i Pešić, zbog sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Načelnik Murtera koji je naš novac trošio po bordelima u Austriji, pa kasnije dobio nagradu za "naj jebača"

Turčinov je, podsjetimo, načelnik Murtera poznat po tome da je naš novac trošio na privatne posjete restoranima i na putovanja te da je njime plaćao cestarine i gorivo. Najpoznatiji trošak načelnika Murtera koji su platili građani je onaj koji je imao u bordelu u Austriji. Podsjećamo, u bordelu je potrošio 1560 eura javnog novca peglajući službenu karticu.

Danas nezavisni, Turčinov je bio član Hrvatske seljačke stranke iz koje je 2017. godine prešao u HDS, Hrvatsku demokršćansku stranku. Tada je izjavio da se na to odlučio jer se nova stranka više drži crkvenih okvira.

Ne samo da Turčinov nije pokazao kajanje zbog toga što je novac građana trošio u bordelu nego se svemu i rugao.

Murterska Udruga Kučerosi načelniku je sredinom ljeta dodijelila nagradu "numero uno", odnosno "nagradu za najboljeg jebača". Riječ je o, kako pišu, priznanju koje se dodjeljuje osobi koja je "okrenula najviše žena preko ljeta". Turčinov je nagradu nasmijan primio. 

>> Tko je Turčinov? Novac građana trošio u bordelu pa primio nagradu za "naj je*ača"

Tko je uhićeni poduzetnik?

Drugi uhićeni, poduzetnik Tomislav Pešić, tajnik je malonogometnog kluba Murter te dopredsjednik Udruge za mali nogomet šibensko-kninske županije. Vlasnik je turističko-poljoprivrednog obrta "Pele" te predsjednik kluba dobrovoljnih darivatelja krvi Čista Velika.

>> Ovo je poduzetnik uhićen s načelnikom koji je trošio javni novac u bordelu

Naš novac trošio po Hrvatskoj i inozemstvu

Tužiteljstvo je izvijestilo kako sumnja da je Turčinov od početka 2018. do sredine 2022. općinski novac koristio u privatne svrhe odnosno za plaćanje troškova putovanja te drugih usluga i troškova u Hrvatskoj i inozemstvu.

"Također je i drugim osobama na isti način omogućio podmirenje istovrsnih privatnih troškova. Tako je plaćao troškove u raznim ugostiteljskim objektima kao i trgovinama prehrambenom i mješovitom robom te je podređenim službenicima nalagao plaćanje računa za troškove koji su nastali isključivo u svrhu privatnih potreba i odnosa", izvijestio je Uskok.

Time je općinu oštetio za preko 52.000 eura, dok je trošak od još gotovo 8000 eura nastao pogodovanjem vlasniku građevinskog obrta od svibnja 2020. do siječnja 2021.

Namještali građevinske radove

Sa suosumnjičenim vlasnikom građevinskog obrta Turčinov je potpisao ugovor koji je obuhvaćao i betonske radove, da bi naknadno od druge tvrtke nabavio beton koji je općina ponovno platila, čime je navodno oštećena za 7.963 eura.

Načelnik općine Murter - Kornati pod izvidima se našao u srpnju prošle godine nakon otkrića da je 2019. službenom karticom platio račun od 1560 eura u bordelu u Austriji.

Turčinov je tada tvrdio da je karticu u klubu upotrijebio greškom jer je slična njegovoj privatnoj kartici te da je osobno podmirio trošak smještaja općinske delegacije u klagenfurtskom hotelu Schlosswirt Ebenthal kako bi obeštetio Općinu. Hotel je medijima osporio autentičnost računa.

Nakon izbijanja afere, Turčinov je podnio ostavku na mjesto vijećnika u Županijskog skupštini Šibensko-kninske županije, ali je nastavio obnašati funkciju načelnika Općine Murter-Kornati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.