Oglasila se osječka policija: "Analiza je gotova, nema otrova, radi se o kuhinjskoj soli"

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

NAKON što su danima iz Osijeka pristizale vijesti o sumnji na trovanje životinja, o istom se oglasila i osječka policija.

>>Grad Zagreb o navodnom otrovu kojim se truju životinje: "Ne širite paniku"


Naime, prošlog tjedna je prijavljeno nekoliko slučajeva trovanja pasa, a potom su počeli ugibati i golubovi te jedna vidra i fazan. Zabrinuti građani organizirali su i prosvjed, a iz Grada i policije su poručili kako su uzorci sumnjivih tvari koje su građani prijavljivali poslani na analizu te kako će biti uskoro gotove.

Rezultati su pristigli danas, pa su se o tome oglasili iz PU osječko-baranjske poručivši kako se ne radi o otrovu, nego soli.

"Radi se o kuhinjskoj soli"

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Policijska uprava osječko-baranjska je u zadnjih nekoliko dana zaprimila desetke dojava o pronalasku sumnjivih tvari na području grada Osijeka i okolice, a čija pojava je uznemirila javnost. Uzorci materije proslijeđeni su u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu.

Provedenim toksikološkim analizama u materiji dostavljenoj na vještačenje nije utvrđena prisutnost otrovnih tvari, već je utvrđeno da se radi o natrijevom kloridu, odnosno kuhinjskoj soli. O svemu navedenom obavijestit ćemo nadležno državno odvjetništvo.

Ovim postupkom policija je otklonila mogućnost da je tvar koja je izuzimana po dojavama građana otrovna tvar", poručili su.


Oglasili se i osječki komunalci


Danas se priopćenjem oglasilo i osječko komunalno poduzeće, UNIKOM. Oni su poručili kako su poslali na analizu sol kojom su posipali ceste kako bi utvrdili da u njoj nisu prisutne otrovne tvari.

Poručili su kako će objaviti rezultate analize čim budu dostupni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.