Optužen djed kojemu je u Portoriku na kruzeru unuka pala iz ruku i poginula

Foto: Epa

DJED jednogodišnje djevojčice koja je u srpnju pala s kruzera optužen je za ubojstvo iz nehaja, objavile su portorikanske vlasti.

Salvatore "Sal" Anello igrao se pored prozora na 11. katu kruzera s malenom Chloe Wiegand dok je brod stajao u Portoriku. No, ona mu je uskoro ispala iz ruku, pala kroz prozor i umrla.

Roditelji djevojčice su nakon nesreće za njenu smrt okrivili kompaniju za krstarenje Royal Caribbean, rekavši da prozor nije smio biti otvoren, piše CNN.

Preliminarno ročište zakazano je za 20. studenog.

Iskliznula mu iz ruke

Podsjetimo, jednogodišnja djevojčica poginula je u srpnju nakon što je iskliznula iz ruku svoga djeda i pala s 11. kata kruzera koji se spremao isploviti iz Portorika. 

Policija je potvrdila riječi djeda djevojčice, identificiranog kao Salvatore Anello, da mu je unuka ispala iz ruku dok ju je držao na prozoru 11. kata kruzera Freedom of the Seas, tada smještenom u San Juanu u Portoriku. 

Žaljenje tvrtke Royal Caribbean 

Potvrđeno je da je otac djevojčice policijski službenik te da je obitelj rodom iz grada Grangera u Indiani.

Royal Caribbean, kompanija kojoj pripada Freedom of the Seas, izrazio je duboko žaljenje zbog pogibije djevojčice. 

"Pobrinuli smo se da naš tim pomogne unesrećenoj obitelji kako god može te iz poštovanja prema njihovoj privatnosti nećemo dalje komentirati incident", izjavila je glasnogovornica kompanije Melissa Charbonneau. 

Vlasti javljaju da je djevojčica putovala sa svojim roditeljima, dvoje braće i sestara te bakama i djedovima u trenutku nemilog događaja. 

Smrt djevojčice dogodila se neposredno prije nego što je brod u 8:30 u nedjelju krenuo na tjedan dana dugo krstarenje. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.