Ovako izgleda parcela na kojoj je uhićeni Vojković trebao saditi tulipane novcem EU

Foto: Pixsell/Goran Stanzl - Hina

Na imanju na kojem je danas uhićeni Hrvoje Vojković trebao saditi tulipane i za koje je dobio poticaje iz Europske unije nema gotovo ničega, a svakako nema tulipana, piše portal Istra24.

>> Zbog izvlačenja EU novca za tulipane uhićen Hrvoje Vojković, bivši ministar i šef CO

Na ogradi koja omeđuje omanju parcelu nalazi se tabla na kojoj su ispisani podaci Vojkovićeve firme Naša farma, uz naslov "NASAD CVIJEĆA", ispod kojeg piše da je riječ o tulipanu i božuru. Prema tom natpisu, partneri u projektu su trebali biti Iris MBM i OPG Ledinski. Polje izgleda kao da je relativno nedavno iskrčeno. No, na njemu nema nikakvog cvijeća, kao što se može vidjeti u snimci.

 

Uhićen zbog zloporabe EU poticaja

Podsjetimo, Hrvoje Vojković je uhićen danas po nalogu Ureda javnog europskog tužitelja (EPPO). Vojković je bivši šef Croatia osiguranja i ministar gospodarstva u vladi Ivice Račana.

Prema neslužbenim informacijama, Vojković je uhićen zbog subvencijske prevare i krivotvorenja poslovne isprave, a sumnja se da je dobio subvencije za sadnju tulipana koje nikada nije posadio. Navodne nezakonitosti događale su se od 2020. do 2022. godine.