Ovim naljepnicama zahvaljivat će se Zagrepčanima koji otpad odlažu u ZG vrećice

Foto: Zagreb

ZAGREBAČKI holding uvodi novu, plavu naljepnicu zahvale s tekstom "Hvala što pravilno odlažete otpad!" kojom će djelatnici Čistoće označavati spremnike korisnika koji se pridržavaju pravila i svoj miješani komunalni otpad odlažu u ZG vrećice, priopćeno je iz Holdinga.

"Tako im i na ovaj način želimo dati do znanja da je njihov trud s naše strane zamijećen i cijenjen. Do sada smo ovako zahvalili korisnicima u više od tisuću višestambenih zgrada i obiteljskih kuća", navode iz Holdinga. 

Naljepnica Hvala by Index.hr on Scribd

Žuta naljepnica onima koji se ne pridržavaju pravila

Od ovog tjedna spremnici za miješani komunalni otpad korisnika koji se ne pridržavaju gradske odluke dobivaju žutu naljepnicu: "UPOZORENJE! OVO JE SPREMNIK SAMO ZA ZG VREĆICE. Za odlaganje miješanog komunalnog otpada dužni ste koristiti standardiziranu ZG vrećicu. Zahvaljujemo na suradnji."

Posebne ophodarske službe Čistoće provjeravaju sadržaje spremnika prije pražnjenja i u slučaju nepropisnog odlaganja miješanog komunalnog otpada fotografiraju sadržaj spremnika uz korištenje aplikacije s GPS lokatorom te nalijepe naljepnicu upozorenja.

"Na taj način pratit će se i statusi po kvartovima. U ponedjeljak su kontrolu prošli spremnici obiteljskih kuća u Sesvetama, gdje su naši ophodari na više od 80% spremnika zalijepili naljepnicu HVALA. Hvala stanovnicima Sesveta", poručuju iz Zagrebačkog holdinga.