Pavić: Hanžeković me prevario, rekao mi je da ga ne zanima politika nego lijep život, žene i cigare

Ilustracija: Index (FaH), Fairpress

"MOJ prvi projekt je da dobijem natrag ono što sam izgubio prevarom u Europapress Holdingu", kaže Ninoslav Pavić u razgovoru za Fairpress, dodajući kako vodi procese oko naknade štete i raspolaganja udjelima u tvrtki. pavić kaže i kako ima informacije da bi njegova sada već bivša tvrtka mogla ići u prodaju s čime on nije suglasan. 
 
Podsjetimo, nakon predstečajne nagodbe novinsko-izdavačku kuću Europapress Holding (EPH) preuzeo je odvjetnik Marijan Hanžeković a tvrtka je promijenila ime u Hanza Media. Pavić tvrdi već duže vrijeme kako je prevaren.
 
Pavić tako tereti Hanžekovića za prevarno stjecanje većinskog udjela u Europapress Holdingu (EPH) i traži isplatu od 260,7 milijuna kuna zbog, kako navodi, naknade štete uzrokovane prijevarom i izmakle dobiti. S druge strane, Hanžeković je podnio kaznenu prijavu protiv Pavića jer je "podizao radnje na štetu EPH kako bi nezakonito oslobodio obveze vraćanja zajma društvu EPH u iznosu od 12,3 milijuna kuna".  U razgovoru za Fairpress, Pavić se prisjetio Predstečajne nagodbe EPH te ispričao kako je on to doživio. 
 
"Moja najveća menadžerska greška bila je ona da kupimo zgradu u Koranskoj ulici", rekao je Pavić dodajući kako je imao problema s bankama, a prije svega s Hypo bankom. Pavić tvrdi kako je zgrada u Koranskoj kupljena temeljem kredita u "švicarcima" te da je dospio u probleme kao i gotovo svi u Hrvatskoj koji su imali problema s tim kreditima. Upravo zbog upravne zgrade EPH, koja je postala preveliki teret, ta tvrtka je i otišla u Predstečajnu nagodbu, tvrdi Pavić, dodajući da su drugi financijski rezultati bili izuzetno dobri. 
 
Pavić kaže da su se banke izjasnile protiv ulaska u vlasništvo tvrtki, a ključnu ulogu imala je Hypo banka. Osim Hypo bane ključnu ulogu odigrao je u to vrijeme i WAZ koji je objavio da se povlači iz istočne Europe. 
 
"Došao sam do kraja predstečajne nagodbe, a ostalo je samo platiti 45 milijuna kuna Hypo banci, kako bi se 'oslobodilo' 90 posto vlasništva u tvrtki. Vrlo lako sam za sebe mogao osigurati taj novac kod drugih banaka i za sebe zadržati 90 posto udjela u tvrtki, no tada se pojavio moj odvjetnik koji me tada zastupao u nekoliko procesa te je ponudio da on osigura tih 45 milijuna kuna", kaže Pavić naglasivši da je odvjetnik Hanžeković rekao da će financirati taj projekt, a tražio je samo da od toga ima fiksni prinos. Pavić tvrdi da je Hanžeković rekao da mu je Hanžeković rekao da njega politika ne zanima već "lijep život, žene i cigare".
 
"Sklopili smo ugovor prema kojem 90 posto tvrtke dijelimo popola, a ja sam trebao upravljati tvrtkom. Hanžekovića tvrtka uplatila je 45 milijuna kuna, a kada je predstečajna nagodba završila, samo se upisao na tvrtku. Rekao mi je da ga slobodno tužim", zaključio je Pavić svoju ispovijest kako je izgubio tvrtku.   
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.