Penava žestoko napao Plenkovića u ekstremističkom Hrvatskom tjedniku

Foto: Screenshot

HDZ-OV gradonačelnik Vukovara Ivan Penava izravno je u ekstremističkom Hrvatskom tjedniku napao premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i tako krenuo u otvorenu borbu protiv njega. 

”Plenković vodi HDZ u pogrešnom smjeru, zato sam sada  još motiviraniji za unutarstranačke izbore", rekao je Penava u intervjuu ekstremističkom tjedniku. Ta se izjava našla i na naslovnici tog tjednika s izjavom: "Ne može se više šutjeti". 

Penava je osim što je prvi put izravno napao Plenkovića i to izjavom da vodi HDZ u pogrešnom smjeru, jasno u ekstremističkom glasilu najavio svoju kandidaturu za čelo stranke. 

Penava i Plenković već su bili u sukobu, no nikad izravno, a obojica su jedan o drugome ipak birali riječi. Penava je tako izbjegavao direktno prozivati Plenkovića kada je govorio o nezadovoljstvu institucijama zbog neprocesuiranja ratnih zločina u Vukovaru. 

No rat s Plenkovićem je Penavinim intervjuom za Hrvatski tjednik i službeno otvoren. 

Ekstremistički list u kojem je i Kolinda najavila kandidaturu za novi mandat

Inače, riječ je o listu u kojem je i Kolinda Grabar-Kitarović najavila kandidaturu za predsjedničke izbore koje je na kraju izgubila od Zorana Milanovića.

Ekstremistički Hrvatski tjednik objavljivao je montažu Pupovca koji drži glavu Hrvata, ljude je proglašavao "jahačima velikosrpske apokalipse", a Papu je proglasio antikristom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.