Pijani kormilar nasukao tanker kod Hvara, kapetan bio na zahodu

TANKER Antonia nasukao se noćas oko ponoći na otočić Pokonji Dol kod otoka Hvara. Nije bilo ozlijeđenih, no ispostavilo se da je kormilar bio poprilično alkoholiziran. Našli su mu 1,7 promila alkohola!

Postupak će se povesti i protiv zapovjednika broda, koji nije smio imati pijanog člana posade za kormilom i prepustiti mu upravljanje kroz arhipelag Paklenih otoka i frekventne hvarske luke. Na zapovjednom mostu nije ga bilo. Ustvrdio je da je morao na zahod, no tko zna? Možda je i slatko drijemao...

Srećom, nije bilo tereta...

Na trupu su zamijećena oštećenja, jedna u tanku broj 3, druga u strojarnici, pa su na mjesto havarije stigli i vatrogasci s branom, no onečišćenja nije bilo.

Tridesetpetmetarski tanker, star 19 godina, u vlasništvu tvrtke Tanker, s pet članova posade isplovio je jučer iz luke Sustipan u Dubrovniku bez tereta, ali sa 1.500 litara pogonskog goriva. 

Nešto iza 2 sata, nakon ispumpanog balasta, tanker se odsukao vlastitim pogonom. Nakon što su oštećenja sanirana, a trup pregledan, tanker je iza podneva u tegalj uzeo Brodospasov tegljač Argus. Uz pratnju Pojišana, broda Lučke kapetanije iz Splita, računaju da će do terminala u Solinu stići do 16 sati.

Antonia će na popravak najvjerojatnije u Vranjic.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.