Početak kupališne sezone: Smrt utapljanjem djevojčice u Tuhelju i dječaka u Petrinji

POČETAK ljetne sezone uzeo je jedan mladi život na gradskom kupalištu u Petrinji gdje se danas oko 15 sati u Kupi utopio 14-godišnjak, doznaje Index u OKC-u Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Na mjesto događaja je došla i Hitna pomoć koja je izvela reanimaciju, no dječaku kojega su na obalu izvukli prijatelji nije bilo pomoći. Policija na mjestu nesreće još uvijek provodi očevid te će se nakon njega znati znati više detalja ovog tragičnog događaja.

Neslužbeno doznajemo kako je 14-godišnji I.S. koji je pohađao 8. razred Osnovne škole sa svojim prijateljima došao popodne na kupanje, a po dolasku Hitne pomoći njima nije preostalo ništa drugo nego u 15,14 sati proglasiti njegovu smrt.

Na vanjskim bazenima Terma Tuhelj utopila se šestogodišnja djevojčica

Jutros se oko 10.30 sati u Tuheljskim toplicama utopila šestogodišnja djevojčica. Iako su joj kupači i spasioci zaposleni na bazenima brzo priskočili u pomoć, djevojčici nije bilo spasa.

"Nesreća se dogodila na vanjskim bazenima Terma Tuhelj. Došlo je do utapanja šestogodišnje djevojčice. Unatoč brzoj reakciji i reanimaciji koja je izvršena na samim bazenima, a potom i u Općoj bolnici Zabok, nije joj bilo pomoći. Djevojčica je preminula u 12.43 sati. Sve okolnosti nesreće još se utvrđuju", rekao je za Index voditelj OKC-a PU krapinsko-zagorske.

Dodao je i kako policija s roditeljima još nije uspjela razgovarati jer su u teškom stanju šoka pa je i njima pružena liječnička pomoć.

Roditelji, pazite na djecu!

"Djevojčica je izvučena iz vode i odmah joj je pružena prva pomoć od strane dvojice naših spasioca i gošće koja se našla u blizini i koja je liječnica. Čim je došla Hitna pomoć preuzeli su djevojčicu. Pružena joj je adekvatna pomoć, ali joj nažalost nije bilo spasa", rekla je u razgovoru za Index direktorica Tuheljskih toplica Ivana Kolar.

Kolar navodi kako je u Termama Tuhelj trenutno zaposleno 12 spasioca koji se prema potrebama raspoređuju na kupalištu. "Kupalište je sigurno i dobro je pokriveno, ali uvijek ističemo kako je nužno paziti na sebe, a posebno da djecu, jer je dovoljan i mali trenutak nepažnje", upozorila je Kolar.

I.M./I.Kri.
Foto: Goran Mehkek, Miroslav Kiš/Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.