Tihomir Dujmović ostao bez političke trash emisije na HTV-u

Ilustracija: Index (hrt,123.rf)

POD TERETOM najveće korupcijske afere oko nabavke vanjske produkcije te još uvijek bez Nadzornog odbora, HRT sprema jesensku shemu. Za sada, kako nam je potvrđeno, nemaju službeni prijedlog sheme, no već je za sada jasno kako u njoj neće biti mjesta za ekstremistički trash Tihomira Dujmovića. 
 
>> Nakon najveće korupcijske afere na HTV-u sve ostaje po starom: Sve su to zlonamjerne interpretacije
 
>> Deset razloga zašto je smjena NO-a HRT-a loša i katastrofalna za demokraciju u Hrvatskoj
 
>> INDEX U POSJEDU DOKUMENATA Pogledajte kako se HRT besramno razbacuje vašim novcem
 
Naime, prema neslužbenim informacijama Indexa, Uprava Prisavlja zahvalila se Dujmoviću na dosadašnjoj suradnji. Dujmović je čak ponudio da svoj rad odrađuje volonterski, bez naknade, no HRT je inzistirao na odlasku tvorca programa za zabavljanje huškačke i ekstremističke desnice.
 
HRT o prekidu suradnje s Dujmovićem, koji je doveden kao zvijezda Zabavnog programa, ne želi ništa službeno reći, ali sudeći po desničarskim medijima koji su već ražalovano razvili teoriju zavjere oko odlaska Dujmovića s HRT,  jasno je kako je pala zavjesa "Iza zavjese". No, krenimo redom.  
 
Dujmović doveden kao zvijezda Zabavnog programa
 
Administracija v.d. ravnatelja HRT-a, Siniše Kovačića, dovela je Dujmovića na HTV na "stražnja vrata". Naime, Dujmović je doveden kao zvijezda Zabavnog programa, iako je od početka bilo jasno kako je riječ o političkom trash showu. Procjena je bila da će se lakše opravdati trošak iz budžeta Zabavnog programa nego iz Informativnog dijela. 
 
Bilo je to kaotično doba za vrijeme ravnanja Siniše Kovačića, kada je "kuhanje" Vlatke Pokos završilo u Znanstveno-obrazovnom programu, a neke od tadašnjih nabavki za naš novac sada su predmet istraga Državnog odvjetništva.
 
S HRT-a su u listopadu prošle godine objašnjavali kako politička emisija "Iza zavjese" nije dio vanjske produkcije, već je HRT napravio proizvod za kojeg je procijenio da ni jedan novinar, zaposlen u toj medijskoj kući, nije u stanju voditi emisiju koja bi se bavila prošlotjednim događajima,  s dva gosta komentatora probranih od novinara, publicista, književnika, političara i povjesničara. 
 
Produkcijski kaos
 
U početku Dujmovićeva emisija "Iza zavjese", koja se prikazivala nedjeljom ujutro, predstavljala je pravi produkcijski kaos koji je bio zaista vrlo teško predvidljiv. Dujmovićeva emisija nekada je imala televizijski prilog, a nekada i nije, nekada su isti gosti nastupili dva-tri puta zaredom, a nekada je jednom bilo dovoljno. 
 
U najavi je stajalo da će emisija analizirati tri udarne teme iz proteklog tjedna, no obično bi bila jedna, i to ona koja nema apsolutno nikakve veze s proteklim tjednom. Često su u studiju bila dva gosta, pri čemu je jedan dolazio s lijeve strane političkog spektra, a drugi je redovno, uz samog Dujmovića, predstavljao desnu ekstremističku struju.
 
HRT je "gurao" Dujmovića i reklamirao ga, no jednostavno nije išlo. "Donosimo pravu polemičku poslasticu, odvjetnički dvoboj Ante Nobila i Željka Olujića kod Tihomira Dujmovića u političkom talk-showu HRT-a 'Iza zavjese'", najavljivao je Zabavni program HRT-a, no rezultati su izostajali. Taj reklamirani Dujmovićev "show" gledalo je tada svega 3,45 posto SHR-a (SHR ili Share označava udio u gledanosti pojedinog kanala od ciljane populacije koja u određenom trenutku gleda televiziju), dok je primjerice svega 15 minuta "Nedjeljom u dva", Aleksandra Stankovića, imala SHR od 13,2 posto. Tog dana Stanković je u 15. minuti svoje emisije neočekivano ostao bez gosta Ivana Pernara.   
 
Umjesto noge, dobio prime time
 
Unatoč svemu, Dujmović je početkom ove godine čak nagrađen prime time terminom srijedom na prvom programu, i to u 21 i 20 sati. No nije ni tada bilo previše sreće za ovog bivšeg kolumnista proustaškog Dnevno.hr-a, a tadašnjeg voditelja HRT-ove emisije Zabavnog programa.
 
Vrhunac Dujmovićeva opusa na HRT-u, osim što je volio predavati voditeljsku palicu Željki Markić, svakako je bilo gostovanje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Naime, predsjednica, koja i danas ne želi reći što je radila početkom godine u SAD-u na putu za koji do danas nije jasno je li bio privatni ili službeni, odlučila se opravdati upravo kod Dujmovića. 
 
Kao očarani tinejdžer
 
Naime, Dujmović se od prvog dana otvoreno divio predsjednici, od toga da bi je valjalo izmisliti da je nema, kako je superiorna žena i Mesija jer nakon njezinog dolaska Hrvati više neće kopati po smeću pa sve do usporedbe njezine popularnosti s popularnošću Beatlesa.
 
Pamtit ćemo nervoznog, tinejdžerski očaranog Dujmovića koji je predsjednici rekao da za nju ima sto pitanja, no pitao je zapravo nije ništa. 
 
Upitali smo HRT između ostalog i je li na kraju emisija "Iza zavjese" ispunila očekivanja, no dobili smo vrlo jasan odgovor.
 
"Obavješćujemo Vas da ćemo o svim pojedinostima povezanima s jesenskom programskom shemom Hrvatske radiotelevizije uskoro obavijestiti javnost. Zahvaljujemo na razumijevanju", odgovorili su nam s HRT-a.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.