Podignuta optužnica protiv Bojana Ivoševića, prijeti mu 5 godina zatvora

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

DORH je objavio kako je podignuta optužnica protiv splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića zbog prijetnji novinarkama Slobodne Dalmacije. Priopćenje ŽDO-a u Splitu prenosimo u cijelosti. 

"Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je 23. ožujka 2022., nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1990.) zbog počinjenog kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 3. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona/11.

Okrivljenom 32-godišnjaku se stavlja na teret da je 6. veljače 2022. oko 19:30 sati u Splitu, putem mobilnog telefona nazvao urednicu gradske rubrike jednog dnevnog lista te joj, u cilju da kod novinara izazove osjećaj straha i uznemirenosti, uputio prijeteće riječi, nezadovoljan sadržajem članaka objavljenih na portalu i u tom dnevnom listu koji su se odnosili na njega i njegov rad na dužnosti dogradonačelnika, kao i u odnosu na članove njegove obitelji. 

Predviđena kazna od 6 mjeseci do 5 godina zatvora

Osnovano se sumnja da je novinarka njegove riječi prenijela svojoj kolegici (novinarki), a zatim glavnoj urednici tog dnevnog lista, kao i izvršnoj urednici portala, koje su kod svih njih izazvale osjećaj straha i uznemirenosti", stoji u priopćenju. 

Ivoševića terete da je počinio prijetnju iz članka 139. stavka 3. u vezi sa stavkom 1. Kaznenog zakona, za što je predviđena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.