Pogledajte tko sve krši izbornu šutnju

Foto: Pixsell, screenshot Index

IAKO su DIP i GONG javili kako izbori zasad protječu mirno, ima kršenja izborne šutnje. 

Niz čitatelja javio nam se s SMS porukama koje su primili, a u kojima se poziva na glasanje za HDZ-ovog kandidata, inače predsjednika splitskog HDZ-a, Petra Škorića.

"Dragi prijatelji, izađite na izbore i birajte Petra Škorića hrvatskog branitelja, čuvara nacionalnih i kršćanskih vrijednosti. Zaokruži broj 10 na listi HDZ", piše u poruci koja se šalje biračima na dan glasanja. 

Ovo nije jedino kršenje izborne šutnje. Šutnja se krši i za još jednog HDZ-ovog kandidata, Domagoja Ivana Miloševića, ali i za gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu koji je na listi Domovinskog pokreta. Poruka je pisana kao osobno obraćanje Ivana Penave koji moli da se zaokruži lista Domovinskog pokreta i njegovo ime, a obećava se da će se time spriječiti SDSS-ovo manipuliranje popisom stanovništva i kazniti odgovorne za razaranje Vukovara. 

I Joso Nekić, pročelnik za odgoj i školstvo Grada Zadra te predsjednik zadarskog HDZ-a također je prekršio izbornu šutnju. Naime, on je u Facebook grupi “Jaseničani svih zemalja, ujedinite se”, koja broji oko 1000 članova, objavio sljedeću poruku: “Zna se da je glas protiv HDZ-a glas za Bernardića i druga Tita, za nestabilnu Hrvatsku u kojoj svakom neprijatelju daješ prostor za djelovanje, glasajte protiv HDZ-a I onda ste sigurni da će oni koji su sluge u HDZ-ovoj vlasti biti gospodari u SDP-ovoj. Glasajte protiv HDZ-a da sj… ono što nije sj…, glasajte protiv HDZ-a da zatremo svaki spomen na stranku I čovjeka koji je stvorio neovisnu Hrvatsku”

 

Šutnja se na dan izbora krši i za Milana Bandića i njegovu stranku, a šutnju je prekršila i nositeljica liste Živog zida Goranka Dorotić. 

Pogledajte fotografije koje su nam poslali čitatelji.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.