Ruski napadi ostavili Pokrovsk bez vode i plina

Foto: Profimedia

Ruski napadi prekinuli su opskrbu plinom i vodom u gradu Pokrovsku u Donjeckoj oblasti, rekao je danas ukrajinski guverner Vadim Filaškin, a prenosi Kyiv Independent. Istočni front u blizini Pokrovska posljednjih je mjeseci bio poprište žestokih borbi i žarište ruske ofenzive u Donjeckoj oblasti. Grad je važno logističko središte za ukrajinske snage.

Vlasti Pokrovska pozvale su stanovnike na evakuaciju 15. kolovoza nakon što su ruske snage stigle na oko 10 kilometara od periferije grada. Modularna stanica za filtriranje koja je opskrbljivala Pokrovsk vodom prestala je raditi zbog borbi koje su u tijeku u tom području.

"Trenutno je nemoguće nastaviti s radom"

"Trenutno je nemoguće nastaviti s radom. Radimo na rješavanju ovog problema", rekao je Filaškin. Dan ranije Filaškin je rekao da su ruske snage uništile crpku koja je opskrbljivala Pokrovsk plinom.

Do početka rujna u Pokrovsku je boravilo oko 26.000 ljudi. Grad je u siječnju 2022. godine imao oko 60.000 stanovnika.

Kako se sigurnosna situacija pogoršava, željeznička stanica u Pokrovsku zatvorena je za evakuaciju civila ranije ovog mjeseca. Evakuacije sada kreću sa željezničke stanice u Pavlohradu u Dnjepropetrovskoj oblasti, gradu koji se nalazi oko 100 kilometara zapadno od Pokrovska.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.