Policajci u Petrinji tijekom racije pretukli 16-godišnjakinju oboljelu od leukemije

DJEVOJKU koja boluje od leukemije, 16-godišnju Estelu T., pripadnici interventne policije su tijekom pretresa u njezinom domu u Petrinji zavezali lisicama te udarili pendrekom po nosu.

Policija je upala u njezin dom te povikala kako se radi o pretresu nakon čega su bolesnu djevojku izvukli iz kreveta i bacili na pod s licem prema dolje. Nakon toga su je zavezali lisicama i držali na podu, a najvjerojatnije ju je policajac pritom i slučajno pendrekom udario po nosu. Počela joj je curiti krv iz nosa koja ju je gušila, a plavci joj nisu dali da se obriše, piše Jutarnji list.

Djed najavio tužbu protiv grubih policajaca

Nakon što su je izveli iz sobe u dnevni boravak gdje su bili njezini roditelji odvezali su joj ruke i dozvolili joj da obriše krv. Po njezinim riječima, nije vidjela da je policajcima žao što su se tako ponijeli prema njoj, a ubrzo su otišli iz kuće.

Pretres njezine kuće obavljen je po nalogu istražnog suca, a Estelin djed Uzeir tvrdi da je njegov unuk, 35-godišnji Faris, u prošlosti imao problema s drogom pa plavci često dođu u raciju kod njega i njegove rodbine. Uzeir je najavio da će policajce tužiti, a već ih je i prijavio načelniku policije u Sisku. U Policijskoj upravi sisačko-moslavačko napravljen je tim koji će cijeli slučaj ispitati i utvrditi jesu li policajci pregrubo nastupili prema 16-godišnjakinji.

I.Kri.
Foto: Miroslav Kiš / Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.