VJEROVALI ILI NE Policija je maltretirala posjetitelje KSET-a zbog "zaštite javnog reda i mira"

Foto: FaH

"POSLAGALI su ljude uz zid, prepipavali, nisu nam dali ni na toalet… Ono, preplašili su naše prijatelje, naše roditelje… Ne kužim", ispričala je djevojka koja se u noći s petka na subotu našla u popularnom zagrebačkom Klubu studenata elektrotehnike (KSET).

Tragom ove informacije kontaktirali smo zagrebačku policijsku upravu kako bi nam objasnili zašto su izvršili raciju baš u ovom objektu i što su svojim nadzorom utvrdili.

>> Policija i porezna upali u poznati zagrebački klub: "Poslagali su ljude uz zid, kao da smo teroristi"

U odgovoru za Index, policije kaže da je postupanje u KSET-u bilo "u cilju sprječavanja kaznenih djela i prekršaja, njihovog otkrivanja, prikupljanja informacija o počiniteljima kaznenih djela i prekršaja, traganja za počiniteljima kaznenih djela za kojima je raspisana potraga, zaštite života i sigurnosti imovine, građana te zaštite javnog reda i mira."

Drugim riječima, ništa konkretno.

Našli su "sumnjivu biljnu materiju"


Ipak, kažu da su u noći s petka na subotu od 22 do 5 sati, u suradnji s Poreznom upravom i Carinskom upravom te djelatnicima Ministarstva turizma izveli "taktičku radnju - raciju u više ugostiteljskih objekata na području Trnja", a KSET je samo jedan od njih koji je obuhvaćen.

Ipak, demantiraju da je bilo ikakve prisile pa pretpostavljamo da su se gosti dobrovoljno postrojili uza zid i dopustili policijskim službenicima pretresanje.

Upravo u tom pretresanju kod jednog 23-godišnjaka pronađena je "sumnjiva biljna materija" te je priveden, a utvrđeno je i da KSET ne ispunjava nužne protupožarne standarde.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.