Policija posjetila oca saborske zastupnice MOST-a i provjerila njegovu kolekciju oružja

Ilustracija: FAH

SOLINSKA policija posjetila je jučer Harija Ninčevića, oca saborske zastupnice MOST-a Ivane Ninčević. Trebali su, naime, pregledati u kakvom je stanju njegova zbirka oružja i vojne opreme koja se sprema za postav Muzeja Domovinskog rata u Solinu.

Oca saborske zastupnice prijavili za nepravilnosti u držanju oružja

"Imali smo informacije o nepravilnostima u držanju oružja. Obavili smo sve potrebne preglede i nismo utvrdili nikakve nepravilnosti", potvrđeno nam je u splitskoj Policijskoj upravi.

Nešto nam je kazala i sama Ninčević. Odgovor sugerira da ovo nije prvi posjet policije njezinom ocu.

"Moj otac je kolekcionar oružja već godinama, još od rata u kojem je bio dragovoljac od samog početka pa sve do Oluje u kojoj je također sudjelovao. Predsjednik je Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Solin koja otvara Muzej Domovinskog rata s najvećim brojem eksponata u državi. Često je u lokalnim medijima davao izjave vezane uz djelatnost udruge, a organizira i redovite izložbe oružja iz Domovinskog rata po gradovima diljem Hrvatske. Cilj je educirati djecu i mlade kako je i s kakvim oružjem obranjena naša zemlja, primjerice, improviziranim eksplozivnim napravama. Prostor u kojem će se nalaziti muzej udruga je dobila od Grada Solina, a postav je već spreman za otvorenje. Svi izlošci su uredno prijavljeni i onesposobljeni u policiji tako da ih je moguće upotrebljavati samo kao eksponate. Policija kontinuirano obavlja kontrolu fundusa i svaki put je sve u skladu sa zakonima i propisima", kazala nam je Ninčević.

"Došli su, pogledali, vidjeli da je sve u redu", kaže nam njezin otac o posjetu policije.

"Osnivao sam dragovoljačke postrojbe u Solinu, logično je da sam u HDZ-u"

Za Harija Ninčevića nam kažu da je jedan od osnivača HDZ-a u Solinu.

"Osnivač sam prvih dragovoljačkih postrojbi u Solinu i normalno da sam od tada u HDZ-u. To je logično", kaže Ninčević. 

I kćer mu je donedavno bila članica HDZ-a, a onda se priključila MOST-u i izborila prolaz u Sabor. Djeluje kao da u HDZ-u nisu prepoznali njezin potencijal.

"Upravo tako", ponosno će Hari Ninčević.

Zbirku eksponata otvaraju u petak popodne u prostoru u Zvonimirovoj 121 u Solinu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.