Policija privela pa pustila Ivoševića i investitora nakon svađe

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević neće biti prekršajno prijavljen nakon današnjeg incidenta na Gripama, kažu iz policije.

Dalmatinski portal doznaje od PU splitsko-dalmatinske da policija nije utvrdila da su ostvarena obilježja prekršaja u konfrontaciji Ivoševića i investitora Igora Kraljevića.

Policija: Pušteni su

Podsjetimo, u Glagoljaškoj ulici, pokraj parcele sa stablom na kojoj investitor Kraljević planira početi s gradnjom, došlo je do žestokog verbalnog obračuna zbog kojeg je intervenirala policija. Policajci su Ivoševića i Kraljevića odveli u postaju na razgovor.

"Policijski službenici obavili su razgovor sa svim osobama te poduzeli mjere i radnje radi utvrđivanja činjeničnog stanja. U konkretnom nije utvrđeno postojanje sumnje da su ostvarili obilježja prekršaja te su osobe puštene", rekli su iz splitske policije za Dalmatinski portal.

Ivošević: Investitor me nazvao "retardiranim"

Podsjetimo, danas je vlasnik terena tvrđave Gripe u Splitu započeo s čišćenjem zemljišta, a jedna građanka se pobunila zbog (ponovnog) rušenja stabala. Ubrzo je na mjesto događaja stigao i splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević.

Riječ je o parceli koja je široj javnosti postala poznata po kontroverznom rušenju stabla. Na nju su jutros ponovo stigli radnici tvrtke Bešlić, koje je angažirao investitor. Nakon njih stigao je Ivošević, a nedugo kasnije i policija, koja je intervenirala. Policajci su uzeli izjave investitora Igora Kraljevića, Bojana Ivoševića te sugrađanke, koji su se međusobno vrijeđali.

Ivošević je rekao da ga je investitor vrijeđao, a obojica su privedena u policiju na razgovor. Dogradonačelnik je prijavio da ga je Kraljević nazivao "retardiranim", investitor pak tvrdi da je Bojan Ivošević njega nazivao "kriminalcem". S druge strane, sugrađanka koja je stala na stranu Ivoševića je, tvrdi investitor, i njega vrijeđala, prenosi Dalmatinski portal.

Dogradonačelnik se ogasio nakon izlaska iz policije

Ivošević je nakon izlaska iz policije komentirao Kraljevića.

"Radi se o čovjeku koji je kad je shvatio da je napravio prekršaj pokušao zamutiti vodu tako da počne izmišljati optužbe na moj račun i eto. Ja ga samo pozivam ako on smatra da to stablo nije zaštićeno, da on može graditi, neka ga ne dira, neka zatraži lokacijsku dozvolu pa će vidjeti hoće li mu to biti uvjet u lokacijskoj dozvoli.'

Isto tako pozivam Ministarstvo kulture i medija i konzervatorski odjel u Splitu da im ne padne na pamet da pod krinkom arheološkog iskapanja traže uklanjanje i ovog zadnjeg preostalog zaštićenog stabla", rekao je splitski dogradonačelnik, piše Dnevnik.hr.

"Kada ja koristim neke riječi podnose se prekršajni nalozi, a kada investitor vrijeđa službene osobe onda policija ne nalazi razloga za postupanje"

Za Hinu je izjavio kako ne zna što se događa u Drugoj policijskoj postaji Split jer kada on koristi neke riječi podnose se prekršajni nalozi, a kada investitori vrijeđaju službene osobe onda policija ne nalazi razloga za postupanje.

U listopadu prošle godine kada je na području Gripa počela sječa stabala kako bi investitor očistio teren za gradnju, dogradonačelnik Ivošević je svojim tijelom spriječio radnike da jedno od stabala ispile. Radnicima je tada rekao da nemaju dozvole i sve to čine nezakonito. Danas kada je investitor pokušao nastaviti sa čišćenjem nastao je verbalni okršaj između investitora i dogradonačelnika.

Pročitajte više