Policija u Zagrebu privela muškarca, u autu je imao 18 kilograma prstaca

Foto: PU zagrebačka

ZAGREBAČKA policija privela je 58-godišnjeg muškarca koji je u automobilu prevozio više od 18 kilograma prstaca, koji su zaštićeni zakonom, te osam kilograma duhana bez nadzorne markice.

>>Ne budite snobovsko smeće, ne jedite prstace. Evo kakvu štetu radite

>>VIDEO U zagrebačkom restoranu Bonaca poslužili su nam zabranjene prstace

>>SDP-ova vijećnica iz Splita pozirala s prstacima

Vozač je zaustavljen u utorak u sklopu redovnog nadzora prometa nakon čega su policajci u njegovom automobilu Fiat Uno uočili veću količinu duhana u vrećicama, bez nadzornih markica Ministarstva financija, i između njih vrećice sa zaštićenim školjkama.

Prijavljen DORH-u

Zbog uništavanja, odnosno posjedovanja zakonom zaštićene prirodne vrijednosti, osumnjičeni će biti kazneno prijavljen Državnom odvjetništvu, dok je carina protiv njega zbog posjedovanja duhana izdala prekršajni nalog sukladno Zakonu o trošarinama.

Ta školjka iz porodice dagnji, koja slovi i kao afrodizijak, živi u hridinastim stijenama i većem kamenju, a zbog njihovog vađenja uništava se obala za čiji su oporavak potrebne i stotine godina.

Unatoč zabrani prstaci se mogu naći u pojedinim restoranima, a provjereni ih gosti, unatoč zabrani, mogu naručiti pod šiframa poput "ćevapčići na buzaru".

Index dokazao - zabranjeni prstaci se poslužuju u restoranima čak i bez korištenja ikakvih šifri

Indexova priča iz zagrebačkog restorana Bonaca dokazuje da se zabranjeni prstaci u Hrvatskoj poslužuju i bez korištenja ikakvih šifri pri naručivanju.

Prstac je valjkastog duguljastog oblika i glatkih ljuštura koji može narasti do 15 centimetara, a za jedan centimetar rasta potrebno mu je deset godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.