Policija uhitila 4 mladića koji su krijumčarili migrante kod Novske

Ilustracija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Policijski službenici koji rade na poslovima sprječavanja nezakonitih migracija i prekograničnog kriminaliteta u četvrtak u noćnim satima na području Novske, zaustavili su kombi bosanskohercegovačkih registracija kojim je upravljao 19-godišnji Bosanac, a koji je prevozio 14 migranata. Potom je zaustavljen i automobil slovenskih registracija kojim je upravljao 20-godišnji Bosanac, koji je vozio 27-godišnjaka i 19-godišnjaka.

"Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, osumnjičenici su uhićeni i dovedeni u službene prostorije policije. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je vozač kombija iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozio strane državljane do krajnjeg odredišta", javlja policija.

Također je utvrđena osnovana sumnja da su osobe iz automobila pomogle u počinjenju kaznenog djela tako što su služili kao prethodnica prijevozu nezakonitih migranata, a u cilju dojave o policijskim ophodnjama i izbjegavanju policijskog nadzora. Svi su strani državljani tijekom postupanja policije izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.