Policijsko parkiranje u Puli: Kad ne znaš gdje bi, ostavi auto nasred zebre

INDEXOV čitatelj iz Pule poslao je u našu redakciju fotografije kojima dokazuje nedosljednost lokalne policije i gradskih vlasti po pitanju dijeljenja kazni za parkiranje i odvoza nepropisno parkiranih automobila "paukom". Fotografije su snimljene u nedjelju, 19. srpnja, oko 23 sata.

Naime, kako kaže čitatelj koji je želio ostati anoniman, policija stanarima Tršćanske ulice, ulice Dubrovačke bratovštine, Japodske ulice i drugih ulica u kojima su znakovi zabrane postavljeni večer prije nego su vršena odnošenja osobnih vozila stanara i podjela kazni, revno naplaćuje kazne od po 500 kuna, dok svojim djelatnicima dopušta i parkiranje po pješačkim prijelazima.

Dvostruki kriteriji

"Oko 23 sata djelatnik policije u uniformi, parkira službeno policijsko vozilo na pješački prijelaz na Giardinima, ispred ljekarne, gdje je vrlo visoka frekvencija prolaznika i odlazi sam u nepoznatom smjeru. Policajac ulazi u vozilo i odlazi u smjeru Fine 20-tak minuta kasnije. U međuvremenu je pored vozila prošlo drugo policijsko vozila, koje nije interveniralo. Samo pola sata prije na istom raskrižju su staja tri policajca, sa dva motocikla", navodi čitatelj Indexa.
 
"Apsurdno je što se samo kilometar dalje, u Tršćanskoj ulici, dva dana ranije odvijalo dijeljenje kazni, dizanje i odvoženje nepropisno parkiranih vozila stanara koji žive u neposrednoj blizini istih, a nije im osiguran parking nigdje drugdje, osim na mračim mjestima. Ova situacija i `akcija` bi bila u potpunosti prihvatljiva, da ista mjesta ne okupiraju posjetitelji Histria festivala i Filmskog festivala u Puli, dok stanari dobivaju kazne od 500,00 kn za doslovno 20 minuta parkiranja kako bi se istovarile kupljene namirnice, i da samo 50 metara niže u kružnom toku parkirana vozila ne ometaju normalan protok prometa zauzimajući jedan cijeli prometni trak", dodaje čitatelj uz napomenu kako je sama Tršćanska ulica dovoljno široka da se promet može nesmetano odvijati bez obzira na nepropisno parkirana vozila.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.