Pomorac iz Splita na kraju trećeg suđenja oslobođen optužbe da je ubio majku

Foto: Google street view

DAMIR VUKOVIĆ, pomorac iz Splita, na kraju trećeg suđenja oslobođen je optužbe da je ubio majku Anu u stanu u Vinkovačkoj ulici početkom 2010. godine. Ana Vuković smaknuta je s dva hica iz pištolja u kupaonici, a Damira Vukovića teretio je otisak dlana nađen kraj kade te barutne čestice na jakni.

Dva puta Vuković je osuđen na maksimalnih 15 godina zatvora. Sudilo mu je dvoje sudaca, a Vrhovni sud rušio je presudu zbog nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja. Smatrali su da su razlozi presude i na njima utemeljeni zaključci nedostatni i preuranjeni.

Odležao tri godine u pritvoru

Danas je, pak, Vuković oslobođen, i to zbog nedostatka dokaza. Rasprava nije, naime, u potpunosti uvjerila sudsko vijeće da je okrivljeni uistinu počinio djelo koje mu stavljaju na teret pa su ga oslobodili.

"Donijeli ste ispravnu odluku, ja sam nevin čovjek", kazao je na objavi Vuković. U tim trenucima potekle su mu suze.

Državno odvjetništvo najavilo žalbu

Od početka je tvrdio da nema nikakve veze sa ubojstvom majke. Otisak dlana obrana je pravdala navikom pomoraca da se pridrže za zid dok mokre, a barutne čestice počasnim plotunom na sahrani branitelja.

U pritvoru je proveo tri godine. U slučaju da ga pravomoćno oslobode, mogao bi tražiti naknadu za vrijeme provedeno iza rešetaka.

Državno odvjetništvo najavilo je žalbu na presudu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.