Pregazio odvjetnicu na pješačkom: Kamikaza iz Omiša pet godina neće smjeti na motocikl

Foto: FAH

ZVONKO BULJEVIĆ osuđen je u ponovljenom suđenju na istovjetnu kaznu od godine i osam mjeseci zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je teško stradala omiška odvjetnica Ines Franić Tomić, a izrečena mu je i sigurnosna mjera zabrane upravljanja vozilima A kategorije u trajanju od pet godina. To je, prema novom KZ-u, najstroža mjera koja se mogla izreći. 

Sudac Mijo Galiot na prvom suđenju mu je izrekao duplo strožu mjeru zabrane upravljanja od 10 godina, no kako se prema okrivljeniku uvijek mora primijeniti blaži zakon, sigurnosna mjera je prepolovljena. Presuda je ukinuta kako bi se podrobnije utvrdile okolnosti koje su prethodile nesreći.

Honda presnažna pa se sama diže na zadnji kotač?!

38-godišnji Buljević je 9. studenog 2011. godine u ulici Fošal u Omišu izgubio kontrolu nad motociklom Honda CBR 900. Pao je na asfalt, a motocikl se zabio u omišku odvjetnicu. Premda su ga teretili da je digao motocikl na zadnji kotač, Buljević je tvrdio da se to dogodilo nešto ranije, kraj pošte u Omišu, i to ne njegovom voljom, nego zato što je motocikl presnažan pa se podigao na zadnji kotač kada je krenuo.

Tvrdio je inače i da nije vidio odvjetnicu jer mu je zasmetao kamion, kojeg je pokušao preteći.

Prilikom odmjeravanja sankcije, sudac Galiot uzeo je kao otegotnu okolnost to što je Buljević dosad već 17 puta osuđivan zbog prometnih prekršaja.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.