ČETVEROSTRUKO UBOJSTVO U DALMACIJI

Presica šibenske policije o četverostrukoj likvidaciji neće biti danas nego sutra

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

CIJELU je noć trajao očevid na tri mjesta zločina u Vodicama i Šibeniku nakon što je Branko Koloper ubio stečajnu upraviteljicu Radojku Danek, njenog supruga Marija, Tonija Šparadu, direktora tvrtke Sabirač i jednog od vjerovnika propale pekare, te Tedija Slamića, vlasnika lanca Djelo, također jednog od vjerovnika Koloperovog Matkola.

Očevid je nastavljen i jutros.

"Na Ražinama i u Vodicama, gdje su pronađena tijela, završen je očevid te ćemo uskoro objaviti rezultate. Održat će se i press-konferencija u jutarnjim satima", kazao je glasnogovornik šibenske policije Šime Pavić za Šibenik.in jutros. No, presica će se održati sutra u jutarnjim satima ne danas.

Kronologija ubojstva

Izvor blizak istrazi otkrio nam je što se događalo nakon četverostrukog ubojstva u Dalmaciji.

U 12 sati i 50 minuta djelatnice poslovnice Djelo u Vodicama začule su pucnjeve. Izašle su na cestu i ugledale Mercedes u kojem se za život borio njihov šef, izvršni direktor tvrtke Tedi Slamić. Teško je disao i pomicao se. Policija i hitna pomoć bile su na putu. Svjedoci su zapisali registraciju Škode za koju su smatrali da je sivi Jeep.

Pola sata kasnije po Šibeniku i Vodicama pročulo se za ubojstvo.

U 13 sati i 20 minuta u zaključanom skladištu tvrtke Matkol u Ražinama nalaze se tri osobe. Njihova rodbina alarmira nadležne službe. Zabrinuti su jer se sudionici sastanka ne javljaju na mobitele. Kažu da su još ujutro otišli na sastanak s Brankom Koloperom.

Dolaze vatrogasci. Prostor je zaključan. Kucaju i dozivaju. Tad provaljuju. Nalaze tri tijela.

U 13 sati i 35 minuta policija identificira Radojku Danek, gradsku vijećnicu HDZ-a i stečajnu upraviteljicu ubojičine tvrtke. Prepoznaju njenog supruga i jednog vjerovnika. Potvrđuje se sumnja da ih je ubojica pozvao na sastanak i ondje ubio.

Postavlja se pitanje jesu li oni ubijeni prvi.

Izvor blizak istrazi s kojim smo razgovarali smatra da jesu: "On je najvjerojatnije prvo ubio njih troje. Znamo da su na sastanak bili pozvani ujutro, a onda se nisu nikome javljali, zato su vatrogasci morali provaliti, jer je prostor bio zaključan. Postoji sumnja da je ubojica najprije njih lišio života, a onda otišao po Tedija Slamića", kaže naš sugovornik, izrazivši sumnju da je Slamić trebao biti s njima na sastanku.

Vodice su od pogona u Ražinama udaljene 20 do 25 minuta. Ako je prvo ubio Slamića, do tvrtke bi Koloper stigao oko 13 sati i 15 minuta, što bi značilo da se mogao mimoići s policijom.

Oko 14 sati policija ispituje obitelji ubijenih. Pod zaštitu stavlja sve za koje smatra da bi mogli biti u opasnosti jer je ubojica u bijegu. Štite i kuću u kojoj živi majka ubijenog Tedija Slamića. Pokrivaju kuće u vlasništvu ili posjedu Branka Kolopera. 

U 16 sati i 30 minuta policija blokira ulice. Najprije onu gdje živi potencijalni ubojica, a zatim i izlaze iz gradova, gdje provjeravaju sva vozila nalik onome za kojim se traga.

U 19 sati Branko Koloper pronađen je mrtav pored svog automobila parkiranog nedaleko od Vodica.

Mjesto ubojstva kod TLM-a, gdje je ubijeno troje ljudi

 

Mjesto ubojstva šibenskog poduzetnika

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz masakr u Vodicama i Šibeniku instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ubojstvo šibenik

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.