Prevarantica Splićaninu 16 godina obećavala brak. Uplatio joj ogroman novac

Ilustracija: Tomislav Miletic/PIXSELL

MUŠKARAC iz Splita uplatio je prevarantici koja mu je 16 godina obećavala udaju preko pola milijuna kuna, objavila je splitska policija. No nije samo njega prevarila.

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakinjom i 24-godišnjakinjom. Prvoosumnjičena se sumnjiči da je počinila kazneno djelo prevare na štetu 60-godišnjaka i dva kaznena djela prevare na štetu 53-godišnjaka i 39-godišnjakinje.

Djevojku od 24 godine sumnjiči se za kazneno djelo pomaganja 48-godišnjakinji u počinjenju prevare.

Splićaninu rekla da je njegova bivša

Policija sumnjiči 48-godišnjakinju da je tijekom 2006. godine dovela u zabludu 60-godišnjaka lažno mu se predstavljajući da je njegova bivša djevojka, tražeći da joj mjesečno uplaćuje razne novčane iznose, uz obećanje udaje za njega. On je to učinio te joj je do ožujka ove godine uplatio ukupno iznos od 830.000 kuna.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je prema dogovoru s 24-godišnjakinjom tražila da dio novca oštećeni uplaćuje i na račun druge osobe, koja je potom novac radi prikrivanja kaznenog djela i radi prikrivanja sudioništva uplaćivala 24-godišnjakinji.

Ona je s 48-godišnjakinjom trošila novac za osobne potrebe. Od tog novca kupile su osobno vozilo koje su potom prodale i novac zajedno potrošile.

Prevarila i druge

Ženu se sumnjiči da je tijekom 2019. godine dovela u zabludu 53-godišnjaka lažno mu se predstavivši kao djelatnica Porezne uprave Split te mu je ponudila rješavanje otpisa poreznog dugovanja, zbog čega ga je u više navrata tražila novac, sveukupno 18.000 kuna, koji joj je i predao.

Također se 48-godišnjakinja sumnjiči da je u listopadu 2020. godine dovela u zabludu 39-godišnjakinju kojoj je lažno iznosila činjenice kojima je tražila hitno potreban novac te da će joj vratiti za mjesec-dva, u što je oštećena povjerovala. Ženi je dala 6000 kuna.

Novac je 48-godišnjakinja zadržala za sebe. Protiv 48-godišnjakinje i 24-godišnjakinje podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Splitu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.