Prevareni branitelji s HAC-ovih naplatnih kućica pisali Kosorici: Što piše na plakatima vaše stranke?



GOTOVO četiri mjeseca od izbijanja afere sa zapošljavanjem lažnih branitelja na HAC-ovim naplatnim postajama Vrgorac i više od tri mjeseca nakon što je Jadranka Kosor tvrdila kako je osobno naredila da se natječaj poništi, ništa se nije promijenilo!

Tri branitelja koja su ispala s liste -  a trebali su prema zakonu imati prioritet - i dalje čekaju da se provede odluka Državnog inspektorata i da im se ponudi radno mjesto na kućicama u Vrgorcu. Kosorici su poslali otvoreno pismo.

"Unatoč Rješenju Državnog inspektorata od 24. kolovoza kojim se usvajaju žalbe oštećenih branitelja na Odluku Uprave HAC-a o zapošljavanju na naplatnoj postaji Vrgorac i novog Rješenja Državnog inspektorata od 16. studenoga kojim je potvrđeno naše zakonsko pravo, ovim putem Vas obavještavamo da još nismo zaposleni, a na "našim" radnim mjestima rade osobe koje nisu imale zakonsku prednost pred nama. Isto tako, teško je shvatljiva činjenica da u HAC-u na mjestu predsjednika uprave još uvijek radi Stjepko Boban, koji si je dozvolio "presuditi" braniteljima, grubo kršeći Zakon o pravima branitelja i lagati putem medija cijeloj naciji. Možda je upravo ta činjenica pravi razlog zašto još nismo ostvarili zakonom zagarantirana prava", stoji u pismu Kosorici.

Premijerku su podsjetili i na HDZ-ove predizborne plakate oblijepljene po cijeloj zemlji, s porukom "Zaštitili smo dostojanstvo hrvatskih branitelja".

"Naše dostojanstvo pregaženo je onog dana kada je Stjepko Boban odlučio kršiti Zakon o pravima branitelja i nepotistički zaposliti ljude ispod liste. Dostojanstvo nam je ponovno pregaženo kad je Stjepko Boban za svoj sramotan čin, javno na televiziji dao izjavu da poštuje zakone, a nas  optužio da širimo neistinu. Da tu ne bude kraj gaženju našeg dostojanstva pobrinuo se ministar Božidar Kalmeta svojom izjavom da je Stjepko Boban učinio prekršaj, da to nije neki veliki prekršaj i da je slučaj riješen jer je natječaj poništen, pišu Kosorici prevareni Mladen Karoglan iz Imotskog, Joško Jovica iz Ploča i Matko Ćuže iz Metkovića.

Kažu da su ih iz Ministarstva branitelja, nakon stotinjak telefonskih poziva "otkantali" i kazali im da slučaj nije u njihovoj nadležnosti. "Ovim putem Vas molimo da pošaljete pismo na HAC i na Ministarstvo branitelja, sa zamolbom da nam prestanu štititi dostojanstvo, jer nam od njihove zaštite ne samo da nije ništa bolje, već upravo suprotno, poručili su branitelji koji su zbog namještenog natječaja izgubili posao u HAC-u.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.